Visa endast rubriker

Första studenterna tillbaka efter 50 år

För ett halvt sekel sedan, Valborgsmässoaftonen 1960, sprang de ut som de första nybakade studenterna någonsin i Hultsfred.

– Sedan dess har vi träffats med jämna mellanrum, det här är vår femte skolträff sedan 1960, säger Lillian Hedman, en av initiativtagarna till 50-årsjubileumet i Hultsfred under lördagen.
De var 21 studenter de gången och i helgen träffades 16 av dem igen.
– Någon kände sig lite krasslig, ett par var bortresta och en har fallit ur tiden tyvärr, omtalade Lillian Hedman, som då hette Svensson.
Numera är de gamla klasskamraterna spridda över landet, från Malmö i söder till Järpen i norr men gemensamma träffar tar de sig gärna tid till.
– Vi samlas i Valhall i det som då hette Blå Hallen, idag heter det Freja. Där har vi haft både gymnastik och det var också där vi intog festmiddagen efter vår student, berättar Lillian Hedman.
Där blev det kaffe för de gamla vännerna och dit hade även deras forne lärare i matematik och fysik, Eine Pettersson kommit. Liksom Hultsfredskännaren George Karlsson som kunde berätta lite om vad som hänt i Hultsfred det senaste halvseklet.
Därefter bar det av till Fredensborgs Herrgård utanför Storebro där middag intogs och där många övernattade efter en dag fylld av gemensamma minnen.