Visa endast rubriker

Företagssatsningar på fem miljoner i fjol

Företag i Högsby kommun gjorde under förra året satsningar på fem miljoner kronor och då mycket tack vare att kommunen ingår i något som kallas för landsbygdsprogrammet.

Ännu större satsningar ges möjligheter till genom Stödområde B där Högsby också är med. Tillväxtverket står bakom detta och det går att få pengar till investeringar exempelvis i byggnader, maskiner, utbildning och konsulttjänster. Den ekonomiska föreningen Mittpunkt Högsby ställer med råd till företagen, som vill göra satsningar. Under tisdagen fick Högsby besök av Åsa Lövelius-Kebert, Stockholm. Hon är anställd vid Tillväxtverket, som till stora delar har ersatt Nutek.
– Jag var med ute hos en del företag och det blev i flera avseenden ett lyckat besök i Högsby, säger Åsa Lövelius-Kebert.
Olika branscher verkar vara intresserade och verksamhetsansvarige Bengt-Åke Lundin vid Mittpunkt är väldigt optimistisk.
– Det finns tveklöst goda möjligheter att stötta företagen. Jag ser gärna att det finns personer, som vill satsa på turistföretag och nog borde det exempelvis gå att göra något kring Emån och forskning, framhåller han.
– Jag tycker det är fantastiskt att vi så pass mycket som fem miljoner kronor satsades under fjolåret via lansbygdsprogrammet, anser Evert Sunesson, ordförande i Mittpunkt Högsby.