Visa endast rubriker

Elever ska gå ett varv runt jorden

Hälsoveckan är igång och för eleverna på gymnasiet, alltså Högsby utbildningscenter innebar första passet på måndagen en promenad i den natursköna Lanhagen.

På morgonen samlades elever och personal och fick då information av skolans hälsoråd. I detta ingöt eleverna Emmy Hallbeck, Agnes Karlsson, Jesper Boston, Henrik Holm och Johanna Pettersson samt lärarna Jenny Ramsner, Pernilla Robertsson och Elisabeth Bjuvsjö.
Varje dag denna vecka och förhoppningsvis även fram till skolavslutningen om knappt två månader är det meningen att elever och personal ska ut och promenera.
– Slingan vi går i Lanhagen är på cirka 900 meter och målet är att nå vi ska gå en sträcka mottsvarande ett varv runt ekvatorn. För att lyckas med detta gäller det verkligen att ligga eller att var och en går elva varv om dagen i Lanhagen, säger Jenny Ramnser, som är lärare på gymnasiet.
Under resten av veckan bjuds eleverna på frukost i skolan och i morgon, onsdag kommer personal från hälsocentralen på besök för ta upp viktiga aspekter på matvanorna och farorna med rökning.