Visa endast rubriker

Det mesta fel på kommunens turistkarta

Naturreservatet Länsmansängen har placerats på kyrkogården, Telemuseet i gatuköket och Dackestatyn på konsthallen; kommunens nya påkostade turistbroschyr nådde inte riktigt ända fram i sin serviceambition.

Den 50-sidiga broschyren berättar med välskrivna texter och bra bilder om de stora begivenheterna i Hultsfreds kommun. Broschyren tar upp de viktigaste evenemangen men puffar också för en stor mängd smultronställen att som turist besöka och njuta av.
Nytt för året är ett uppslag med stadsvandringar i Hultsfred och Virserum. En detaljerad karta över de båda orterna har försetts med numrerade platser som får sina förklaringar i faktatexter på sidan.
I Hultsfred har de broschyransvariga lyckats bra med sin ambition att placera ut siffrorna på rätt geografisk plats kopplat till den förklarande texten.
I Virserum är det mesta fel och turister utan lokalkännedom kan få problem:
• Naturreservatet Länsmansängen har placerats på kyrkogården.
• Järnvägsstationen har tagit naturreservatets plats.
• Telemuseet har flyttats till gatuköket Betjänten.
• Dackestatyn finns hos Henrik Teleman i konsthallen.
• Kyrkan kan anträffas på DackeStopsområdet.
• Konsthallen har tagit smedjans plats på andra sidan ån.
• Möbelmuseet har flyttats ut i skogen.


Men allt är inte helt nattsvart: Virserums hembygdspark och Fröåsa handpappersbruk är rättplacerade.
Någorlunda i alla fall.
– Även om sju fel av nio är ganska dålig precision, får vi hoppas att det är tillfälliga misstag som ställt till det, säger Fredrick Andersson, ordförande i Virserums samhällsföreningen.
– Beror det på okunskap, är turistbyrån i Hultsfred välkommen hit på en guidad tur för att lära sig mera till nästa års broschyr.