Visa endast rubriker

?De har kanske varit lite väl nitiska?

Just nu annonseras hela Solberga gård ut till försäljning. Men ägaren Gunnar Kvarnbäck hävdar att inspektionsresultatet har en liten del i beslutet.
- Vi har haft väldigt fina år här men jag närmar mig pensionsåldern och mycket av arbetet är tungt. Under de 19 åren har aldrig någon klagat på hälsoproblem efter att ha handlat hos oss, säger han.

Hur kunde det bli så här i inspektionsprotokollet?

- Det som är huvudanledningen är att jag tänkt bygga om butiken, vilket jag funderat på sedan i vintras. I avvaktan på det har jag legat lågt. Sedan uppfattar jag en del av anmärkningarna i inspektionen som petitesser, de har kanske varit lite väl nitiska. En del punkter är till och med felaktiga, exempelvis har jag gått en utbildning i hygien, men hade inte dokumentationen på plats.

Varför saknade det kött som togs upp i inspektionsprotokollet märkning?

- När vi får in köttet från slakteriet i Kalmar så är alltihop märkt, sedan märker vi inte alltid varje detalj. Det som frysts ner tinas förstås inte upp igen när det säljs.

Kände du till att man inte får sälja kött som frysts efter att det saluförts som kylvara?

- Nej, det kände jag inte till.