Visa endast rubriker

De fick möta sin idol

– Vi älskar Lasse Stefans, ni är bäst, tjöt Mairon Krantz och Katarina Ekblad när de fick chansen att krama om bandets frontfigur och sångare, Olle Jönsson innan lördagskvällens spelning i Fågelfors-parken.

De båda väninnorna, från Oskarshamn respektive Nybro tillhör en hängiven Lasse Stefan-skara som följer musikanterna med sina husbilar genom landet.
– Vi har blivit ett stort gäng med tiden och det är bortåt tio år nu som vi följt Lasse Stefans på deras spelningar genom landet, säger väninnorna Katarina Ekblad och Mairon Krantz.
Att åren läggs till år beror främst på att de verkligen uppskattar Lasse Stefan och deras musik, men även för att träffa vänner och umgås med gelikar.
– Och för att det är skönt att komma ut och dansa utomhus på somrarna, det är härligare än inomhusdanserna vintertid, menar Katarina Ekblad som inte har några problem att få med sig partnern Bosse Thörnbom som är lika dansbandsfrälst han.
Till Fågelfors kom de redan i fredags för att vänta in helgens dansbandsevenemang i den lilla folkparken. Och allt eftersom anslöt allt fler.
Som Eva Engström och Peder Bonaparte från Oskarshamn och Göran Hast från Figeholm.
– Det är smidigt att ta med sig husbilen och åka ut på danser så här sommartid. Lasse Stefans har vi sett åtskilliga gånger men vi åker ju även på andra orkestrar. Vi gillar det här, det är lugnt och städat, vi tillhör kategorin som verkligen kommer till parkerna för att dansa, menade Peder Bonaparte.
Och tillbaka hos Katarina Eklund och Mairon Krantz läger, där är de tolv personer och två hundar som passar på att ha kräftskiva i goda vänners lag när Lasse Stefans förenar dem på en folkparksparkering i Fågelfors.
Trots att väninnorna sett sina dansbandsfavoriter åtskilliga gånger har de aldrig lyckats komma Olle Jönssons och hans musiker nära.
– Det vore en dröm det, menar Katarina och Mairon nickar instämmande.
Så undertecknad tar helt sonika en promenad in i parken med de båda damerna och letar redan på Olle Jönsson som är i full fart att iordningställa inför kvällens spelning.
Och efter några fraser, dels med crewet, dels med Olle själv släpps väninnorna fram.
– Vi älskar Lasse Stefans, ni är bäst, tjoade de båda och kramade idolen varmt och hjärtligt.
– Det där betydde mycket, tänk att vi fått träffa Olle Jönsson på riktigt, det är knappt jag tror det är sant, skrattar Katarina och nöp sig försiktigt i armen för att se så det inte bara var en dröm.