Visa endast rubriker

Dackarnas ryck räckte

Vargarna orkade stå emot i elva heat. Sedan ryckte vinstmaskinen Dackarna. – Alltid skönt att vinna, säger Dackarnas lagledare Jerker Eriksson.

Vargarna klarade inte av att upprepa förra årets bedrift med att besegra Dackarna på G&B Arena. I inledningen av matchen turades lagen om att plocka poäng av varandra. Men som vanligt under den här säsongen växlade Dackarna tempo efter paus och tog till slut en komfortabel seger.

– Det är alltid skönt att vinna. Jag tycker vi har några svackor stundtals, men som helhet är det en stabil seger, säger Jerker Eriksson.

Något som däremot inte Eriksson var nöjd med var reservduon. Ricky Kling och Ludvig Lindgren tog bara 4+1 poäng tillsammans och det kan jämföras med Vargarnas reserver som tog 12+1 tillsammans. Det var ett stort skäl till att Vargarna hängde kvar i matchen till slutheaten.

– Visserligen har Vargarna bra reserver, men jag kräver mer av Ludvig och Ricky. De får gå till väga hur de vill, men till nästa veckas möte mot Piraterna måste de höja sig.

Matchens stora behållning och också spiken i kistan svarade Hans Andersen för. I det trettonde heatet hade gästerna ett 5–1-läge i knappt tre varv. På tredje varvets målraka körde superdansken slalom mellan Krzyzstof Kasprzak och Scott Nicholls. Istället för 5–1 i baken blev det 3–3 i heatet och Dackarna hade åtta poängs försprång med tre heat kvar att köra.

– Det kändes bra idag. Jag börjar hitta rätt grejer, säger Hans Andersen, som med 12+2 poäng var poängbäst i hemmalaget tillsammans med Rune Holta som tog 13 poäng.

En annan som svarade för en stark insats var veteranen Peter ”PK” Karlsson. Han gjorde säsongens bästa insats på hemmaplan och plockade 10+2 poäng.

– Alla trodde att vi bara skulle gå in och köra över Vargarna, men så funkar det inte. De är ett bra lag och jag tycker vi gör en gedigen laginsats och det tar oss till seger.

Dackarna är fortfarande obesegrade och nu väntar dubbelmöte mot serietvåan Piraterna.

– Vi måste höja oss ett par snäpp till. Det lär blir två jättetuffa matcher mot dem, säger Jerker Eriksson.