Visa endast rubriker

Bröllopet sätter känslor i svall

Nu kritiseras kommunalrådet Ann-Marie Fagerström (S) för att hon inte medverkar på festen till kronprinsesseparets ära medan kommunfullmäktiges ordförande Bo-Eddie Rossbol (S) får stöd för sitt beslut att bevista festligheterna i Stockholm.

”Vi har statsskicket monarki och om kommunalrådet Ann-Marie Fagerström (S) inte kan finna sig i det får hon verka för att en grundlagsändring genomförs”, heter det i en skrivelse till kommunkontoret från en kommuninvånare.

”Så länge riksdagen står bakom det rådande statsskicket får alla finna sig i det” fortsätter skrivelsen.

Kommuninvånaren tycker det är befriande när en företrädare för Socialdemokraterna, som Bo-Eddie Rossbol, tar aktiv ställning för att medverka på denna fest.

”Han är en politiker med ryggrad, inte kappvändare som säger det som förväntas. Att motsätta sig monarkin utan att aktivt medverka för dess avskaffande är en invändning som helt saknar tyngd”, heter det i skrivelsen.

Ann-Marie Fagerström upplyser om att kommunen för en tid sedan fick frågan om man ville ge ett bidrag med väldigt många tusenlappar i gåva till kronprinssessans bröllop.

– När frågan ställdes i planeringsutskottet var vi överens att avstå denna uppvaktning och när vi fick en inbjudan till festen i stadshuset för kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges ordförande fann jag det viktigt att fråga samma kommunledning om vi ämnade att representeras på festen, säger kommunalrådet.

– Svaret jag fick var nej. Har vi inte gratulerat så ska vi inte bevista festen. Hade jag fått ett annat svar hade jag givetvis sett till att Emmaboda var representerat.

Men Bo-Eddie Rossbol får också kritik för sitt beslut att vara med på festen. I gårdagens Barometern betecknade Jan Bertilsson (MP) festen som ”ett spektakel” och på kommunfullmäktiges möte på måndag kommer Nicke Grozdanovski (V) att fråga Bo-Eddie Rossbol om han tycker att det är lämpligt att uppvakta kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.

– Vad jag kan förstå så är majoriteten i kommunens planeringsutskott på det klara med att man inte åker på denna fest, säger Nicke Grozdanovski och tillägger att Bo-Eddie Rossbol medverkar på festen som kommunfullmäktiges ordförande och inte som privatperson.