Visa endast rubriker

Bluffmakare misslyckades att sälja bil

Ibland tar sig fräckheten stora proportioner och den som via en annons på Blocket försökte sälja en bil Ruda har dock misslyckats.

– Jag har en Peugeot Cab och av någon konstig anledning har någon, som nu bor i England gått in på Blocket och lämnat uppgifter på min bil. Registreringsnumret stämmer, men inte färgen på bilen. Bilder ligger ute på nätet och den eller de, som ska svara på annonsen är endast hänvisade till ett mail, säger Jonny Axelsson, Ruda.
Under måndagskvällen var en man från Göteborg, som ringde till Jonny Axelsson om bilen. Han hade via Transportstyrelsen tagit reda på vem, som var den rätte ägaren.
– Ytterligare person har hört av sig och denne fick naturligtvis klara besked.
Göteborgaren har fått ett utförligt mail, där den skojaren förklarade att han inte talar svenska så bra, även om han har arbetat två år i Ruda. Bilen uppges vara i perfekt skick och utan dolda fel. Bilen har enligt denne gått 5 000 mil.
Detta är helt fel enligt Jonny Axelsson, då det rör sig om cirka 3 000 mil.
I mailet uppger "säljaren" att han under sina två år i Ruda jobbade som arkitekt och att bil köpts privat. Vidare har han att återvänt till Newcastle. En av orsakerna till försäljningen skulle vara svårigheterna att köra vänsterstyrd i England samt att det är för högt pris att registrera en begagnad bil där. Dessutom påpekades att "säljaren" fortfarande har bilen registrerad i Sverige. Priset var satt till 79 000 kronor. Dessutom "säljaren" förklarat att han är en seriös person.
– Jag hoppas att ingen lagt någon handpenning på min bil. Det är verkligen tråkigt med personer, som försöker lura medmänniskor, tycker Jonny Axelsson.