Oskarshamns AIK var illa ute mot mittenlaget Östria men lyckades till slut ta tre oerhört viktiga poäng. – Starkt av oss att vinna trots att vårt spel inte riktigt fungerade, säger OAIK:s tränare Magnus Krantz.

Fotboll, division 3

Oskarshamns AIK 4 (1)

Östria Lambohov 2 (0)

Det var inget skönspel som åskådarna på Arena Oskarshamn bjöds på under lördagseftermiddagen. Matchen präglades av svängigt spel med chanser åt båda håll. I en spelmässigt jämn första halvlek var det Östria som var det något hetare laget och man skapade ett par riktigt farliga lägen, men Daniel Thelaus i OAIK–målet stod i vägen.
– Han höll oss kvar i matchen med sina viktiga räddningar, säger Magnus Krantz.
Första halvlekens enda mål stod dock de svartvita för, och det var ett riktigt snyggt sådant. Johan Persson tog en löpning från sin ytterbacksplats, väggspelade sig in i straffområdet och avslutade med en tunnel på målvakten.
I början av andra halvlek såg det ut ungefär som i den första och när 1–1–målet kom i 64:e minuten var det som på beställning.
Efter kvitteringen vaknade OAIK, man skapade genast chanser och i den 67:e minuten fick man en straff som Rasim Reiz slog in och såg till att OAIK åter var i ledning.
– Det var ett viktigt mål, hade vi fått 2–1 emot oss i stället så hade det varit väldigt tungt mentalt, säger Krantz.
I den 77:e minuten punkterade sedan inhopparen Joacim Olsson matchen genom att ta till vara på ett försvarsmisstag och där efter säkert placera in bollen.
– Jätteroligt för ”Jocke”. Han jobbar alltid hårt så det är kul att han får göra mål när han får spela. Det spetsar till kampen om forwardsplatserna också, ingen kan känna sig säker på att få spela om man gör en halvdan insats, säger han.
Inom loppet av några minuter efter detta ökade OAIK på sin ledning till 4–1 när Rasim Reiz gjorde sitt andra för dagen. Bortalaget hann även med att tröstmåla men segern var aldrig hotad efter det.
– Vi kan inte deppa över att spelet inte fungerade fullt ut, vi tog tre poäng och det är det viktigaste. Nästa match är en helt annan historia, avslutar Krantz.

OAIK: Rasim Reiz 2, Joacim Olsson, Johan Persson.