Visa endast rubriker

Biltjuv nära ramma polis

En 40-årig man sitter anhållen efter att ha försökt köra ifrån polisen i en stulen bil under tisdagsförmiddagen. Mannen greps på en skogsväg utanför Silverdalen efter att nästan ha kört på en polisman.

Hultsfredspolisen fick av kollegor information om att mannen var på väg norrut på riksväg 34 och förberedde sig på att stoppa honom genom att placera ut sig på strategiska platser.
I rondellen utanför Hultsfred gjordes ett första försök att hindra mannens vidare framfart men mannen ökar farten och fortsätter mot Silverdalen.
– I Silverdalen står en polisbil och en polisman i gatan, berättar Linus Ivarsson vid Hultsfredspolisen. Men mannen i den stulna bilen bara fortsätter och polismannen tvingas kasta sig åt sidan för att inte bli påkörd.
Den 40-årige valde sedan att köra in på en mindre skogsväg men kom inte så långt innan vägen tog slut.
Med polisen hack i häl var utgången given.
– Mannen greps och anhölls direkt av en åklagare. Förutom att bilen var stulen hittades också gods som vi misstänker vara stulet.


40-åringen är misstänkt för stöld, vårdslöshet i trafiken, och grov olovlig körning. Mannen har saknat körkort länge och dömts tidigare för att ha kört ändå.