Visa endast rubriker

Arrendatorn hotar att sluta

För femte året i rad driver Conny Axelsson campingplatsen vid Välenbadet med framgång, men allt fler faktorer talar för att årets säsong blir den sista för hans del.

Orsaken är att Conny Axelsson vill köpa Välenbadet av Högsby kommun, men än så länge är parterna långt ifrån varandra. Campingplatsen har utvecklats starkt under de senaste åren och allt fler söker sig dit.

Vid onsdagskvällens allsång sattes ett nytt publikrekord då Körslaget avgjordes med seger för Team Lotta från Oskarshamn. Nästa onsdag blir det final för Talangjakten, varpå säsongsavslutningen stundar den 11 augusti.

– Det kan också bli finalen för min del. I dagsläget är jag i nästan helt övertygad om att jag ska sätta punkt för min fortsatta medverkan vid Välenbadet. Det går helt enkelt inte att bara arrendera området om det ska utvecklas ytterligare. Jag vill alltså köpa campingplatsen och genom ett servitut går det enkelt att se till så att själva badet även i fortsättningen kan vara en kommunal badplats, säger Conny Axelsson.

Stödet från gästerna vid campingplatsen är väldigt stort och många har redan uttryckt sin oro över en eventuell förändring till nästa år.

– Det är upp till Högsby kommun att ta initiativ till en uppgörelse med mig. Om det inte redan har gått för mycket prestige i frågan kanske man kan komma till skott, men annars lämnar jag Välenbadet.

Barometern-OT var under torsdagen i kontakt med ledamoten Kjell Front (C) i kommunstyrelsen, som anser att Conny Axelsson sköter campingplatsen föredömligt.

– Vi måste hitta en lösning. För hela bygden och dess service betyder det mycket att Välenbadet är populärt. Under de fem åren som arrendator har Conny Axelsson utvecklat campingplatsen, som enbart har vuxit i popularitet. Sista ordet får verkligen inte vara sagt, utan den här frågan är angeläget att ta upp inom det snaraste, säger Kjell Front.