Visa endast rubriker

Arrendator vill rusta upp campingplats

För andra säsongen arrenderar makarna Pia och Volker Kletsch, Gösjöbadets campingplats. Arrendet går ut i år och vad som händer till nästa säsong är inte avgjort. En viktig fråga, som måste bli löst gäller servicebyggnaden med toaletter och duschrum, vilken är under all kritik.

– Vi har haft ungefär lika många gäster i år som under förra säsongen. Vädret har växlat och därmed antalet besökare. Vi är nöjda och kommer att hålla öppet i varje fall under hela september, men det kan bli längre och vi slår igen först när Högsby kommun stänger av vattnet senare i höst, säger Volker Kletsch.

Makarna Pia och Volker Kletsch bor i en husvagn på campingplatsen och finns därmed alltid till hands.

En incheckning kan de göra väldigt sent på kvällen och kan även rycka in och hjälpa till med olika insatser i stort sett när som helst.

– Problemet gäller servicebyggnaden, som trots att den uppfördes för inte särskilt länge sedan har en rad brister. Toaletter, duschar och golv är i dåligt skick. Det går inte att städa där som vi önskar eftersom golvet sviktar. Det är en viktig fråga, som måste bli löst till nästa säsong.

Enligt kommunchef Joakim Malmdal har kommunstyrelsen tagit ett principbeslut att satsa på badet vid Gösjön.

– Jag har haft kontakt med ingenjör Kenneth Bojstedt på byggnadskontoret gällande servicebyggnaden, men också med markägaren. Inget är ännu bestämt, säger Joakim Malmdal.