Visa endast rubriker

600 skrev under namnlistor för camping

I runda tal 600 personer har skrivit på namnlistor om att arrendatorn Conny Axelsson ska få köpa Välenbadets campingplats i Fagerhult av Högsby kommun.

Initiativet till namnlistorna togs av Birgitta Karlsson, Björkshult för knappt en månad sedan. På tisdagen lämnade hon över listorna till kommunalrådet Ingemar Svanström (C) och kommunchef Joakim Malmdal.

– Conny Axelsson vill köpa campingplatsen för att kunna göra satsningar så det är viktigt att kommunen säljer området med det snaraste. Under sina fem år som arrendator har Conny Axelsson lyckats utveckla campingen och bland annat med allsångskvällarna, säger Birgitta Karlsson.

Kommunalrådet Ingemar Svanström (C) är väl medveten om förhållandena, men påpekar att kommunen måste få ett acceptabelt bud på campingplatsen och samtidigt gäller att badplatsen även i fortsättningen blir tillgänglig för allmänheten

– Jag ska redan under onsdagen träffa Conny Axelsson för att diskutera campingplatsens framtid. Vårt mål är att nå en lösning och att frågan ska kunna tas upp i tekniska nämnden om två veckor, säger kommunchef Joakim Malmdal, som sköter förhandlingarna om Välenbadets campingplats.