Visa endast rubriker

20-åring åtalas för misshandel

En 20-årig man åtalas för att först ha misshandlat en yngling, sedan tvingat denne att slicka hans skor, och slutligen hotat att döda honom om han kontaktade polisen.

20-åringen, som var berusad vid sitt våldsamma utbrott i centrala Hultsfred i slutet av november förra året, har erkänt och i förhör berättat att han hämnades för att den slagne baktalat flickvännen i oanständiga ordalag.

Enligt offret, och ytterligare ett vittne, kallades han ut från en fest av 20-åringen och tvingades sedan motta sju till åtta knytnävsslag i ansiktet. 20-åringen tvingade sedan ner den blåslagna och blödande ynglingen på marken för den slutliga förnedringen: att slicka hans skor.

Efter detta förekom det inte mer våld men 20-åringen hotade, innan de skildes åt, med att döda ynglingen om han gjorde en polisanmälan. Några minuter senare ringde 20-åringen upp på ynglingens mobiltelefon för att ytterligare förstärka sitt dödshot.

Detta telefonsamtal spelades in av den misshandlade och har lagts fram som bevismaterial av åklagaren.

20-åringen åtalas för misshandel, olaga tvång och övergrepp i rättssak. Målsägaren kräver också 12 000 kronor i skadestånd för kränkning och för sveda och värk.