Visa endast rubriker

20-åring döms för våldtäkt av ung kvinna

En yngling i 20-årsåldern, bosatt i södra kommundelen, har åtalats och dömts för våldtäkt. Påföljden blev 240 timmars samhällstjänst samt att utge skadestånd till den drabbade kvinnan med drygt 85 000 kronor.

Enligt domen har ynglingen med våld tvingat en ung kvinna till samlag i hennes hem. Händelsen inträffade i augusti 2009 och 20-åringen ska vid tillfället varit berusad medan kvinnan var nykter.
De båda har tidigare haft ett kortvarigt förhållande och bibehållit kontakten med varandra även efter att förhållandet tagit slut. Mannen ska vid tillfället ha ringt till kvinnan och bett att få sova över hos henne. Hon befann sig då i hemmet tillsammans med sin pappa som sov på samma våningsplan.
Ynglingen kom och de lade sig på sängen för att titta på film. De smekte varandra och båda blev upphetsade men kvinnan sade bestämt ifrån samlag då hon inte hade preventivmedel vid tillfället.
Hon har frågat ynglingen om han hade kondom men då hon fick ett nekande svar upprepade hon åter att hon inte ville ha samlag av rädsla för att bli gravid.
Mannen hade fört undan hennes trosor och trängt in i kvinnan men hon lyckades snabbt knuffa undan honom och funderade inte mer på det. Men efter att de lagt sig tillrätta för att sova hade ynglingen knuffat till kvinnan, lagt sig över henne, tryckt ner henne i sängen och slitit henne i håret samtidigt som han med våld tilltvingade sig samlag med kvinnan.
Hon bad honom sluta och lyckades även knuffa undan ynglingen efter någon minut men kvinnan var då chockad, ledsen och mycket upprörd över det som inträffat.
Mannen blev hämtad av sin mamma och kvinnan skickade textmeddelande på sin mobiltelefon, dels till sin bästa väninna och en killkompis men också till en kvinna som hon tidigare haft samtalskontakt med. Dessutom väckte hon sin pappa för att berätta vad som hänt för honom.
Kvinnan har efter händelsen varit ledsen och nedstämd och haft svårt att koncentrera sig på sitt skolarbete. Mannan ska i förhör uppgett att det inte rörde sig om något våld i samband med samlaget utan att allt gått lugnt och varsamt till.
Ett påstående som Tingsrätten i Kalmar inte trodde på utan de har gått helt på kvinnans sakliga berättelse. Därmed döms mannen nu till 240 timmars samhällstjänst samt att betala 75 000 kronor i ersättning för kränkning samt 10 000 för sveda och värk.