Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Östergötlands Län

östergötland I Östergötlands län finns både storstad och landsbygd, skog och skärgård, samt ett rikt varierat närings- och kulturliv. Över hälften av Östergötlands invånare bor i Norrköping och Linköping, två städer med bara fyra mil mellan sig. I Linköping hittar du både universitet, sjukhus, länsmuseum, domkyrka och länsstyrelse. På universitet går runt 25 000 studenter och är mest känt för sina tvärvetenskapliga inriktningar. I Östergötlands län ligger också stora företag som SAAB, Siemens, Ericsson och BT. Östergötland har en spännande historia speciellt från medeltiden. Göta Kanal återfinns också här och det mest besökta turistmålet med sina dryga 19 mil.

Om du söker nyheter från Östergötlands län har du hittat rätt. Här samlar vi alla nyheter från Östergötland plockade ur både lokaltidningar och rikstäckande. Alla nyhetsområden finns representerade, som idrott, kultur, nöje, politik, brott och olyckor.

Kulturpris till Kaj Kindvall

Sveriges Radios medarbetare Kaj Kindvall, från Norrköping, har tilldelats Norrköpings tidningars kulturpris Broocmanpriset.

Vätternrundan redan fulltecknad

Det populära cykelloppet Vätternrundan med start och mål i Motala är redan slutsålt för nästa år.

Vita Hästen avgjorde i sudden

Östgötaderbyt i ishockeyns division 1 mellan Mjölby Hockey och Vita Hästen slutade 4-5 efter förlängning.

Kvinna fastnade i kärr

Polisen räddade på onsdagskvällen en kvinna som gått ned sig i ett kärr i skogen några kilometer norr om Ljungsbro.

Många minns Tage idag

Idag är det 25 år sedan en av Sveriges största underhållare, Linköpingssonen Tage Danielsson, gick bort.

Filmfestival lockade över 7000

Den tolfte upplagan av Norrköpings filmfestival Flimmer avslutades i helgen. Totalt 51 filmer visades under förra veckan och över 7 000 besökte festivalen.

Trio fast för narkotikasmuggling

En Linköpingsbo och två män från Katrineholm sitter häktade misstänkta för grova narkotikabrott. Trion misstänks ha försökt smuggla in 40 kilo cannabis till Sverige från Belgien.

Lindbäck lämnar Piraterna

Piraterna tappar sin stjärnförare Antonio Lindbäck till nästa säsong. Lindbäck flyttar norrut och kör nästa år för Indianerna från Kumla.

Våldtäktsdömd vill bli friad

En 29-årig man från Linköping som dömts till tre års fängelse för våldtäkt mot barn överklagar nu tingsrättens dom. Mannen vill att hovrätten friar honom helt.

Fortsatt hög arbetslöshet i länet

Återhämtningen på den östgötska arbetsmarknaden fortsätter men utvecklingen är svagare än i våras, det konstaterar Arbetsförmedlingen i sin septemberrapport.

Miljöpartiet har bestämt sig

Miljöpartiet i Motala byter sida och förhandlar just nu om ett samarbete med socialdemokraterna och vänsterpartiet. Det innebär att Nystart Motala nu bara består av det borgerliga blocket, skriver Motala och Vadstena tidning.

Straffar avgjorde mötet mellan LHC och Djurgården

Linköping vann över Djurgården med 3-2 i elitseriehockeyn. Vid full tid stod det 2-2 och matchen avgjordes på straffar.

Nöjd Billström presenterade budgeten

Idag la regeringen fram sin första budgetproposition efter valet. I Norrköping presenterades budgeten av migrationsminister Tobias Billström (M).

Dömd för tvååringsmord överklagar

Den 25-årige man som dömdes i Linköpings tingsrätt för att ha mördat sin tvåårige styvson, överklagar nu domen. Mannen vill ha sänkt fängelsestraff och han vill betala ett lägre skadestånd till pojkens mamma.

Fortsatt tufft för skolan i Kinda

Skolan i Kinda har det tufft och det blir inte bättre framöver. Det är beskedet från barn- och utbildningsnämndens ordförande, Karin Skärby (C), efter kritiken från en av kommunens rektorer.

Linköpingsbo döms för våldtäkt

En 32-årig Linköpingsbo döms i dag till två och ett halvt års fängelse för att ha våldtagit och misshandlat sin hustru.

Unikt fågelfynd i Gryts skärgård

Ornitologer har gjort ett mycket ovanligt fågelfynd i Gryts skärgård. Tidigt i förmiddags fastnade en starrsångare i ringmärkarnas nät. Den har aldrig tidigare setts i Sverige.

Jämställdhetsforskning missar barnen

Forskarsamhället vet för lite om hur barn ser på jämställdhet, hur de anser att jämställdhetsarbete ska bedrivas i skolan och i samhället i stort. Det framkommer i en rapport som forskare på Linköpings universitet skrivit.

Bättre behandling av äggstockscancer

Kvinnor med äggstockscancer lever längre utan att deras sjukdom försämras om de behandlas med läkemedlet Avastin i kombination med cellgift. Det visar en studie som US i Linköping deltagit i.

Tage Danielsson hyllas i Linköping

I morgon är det 25 år sedan Tage Danielsson gick ur tiden. För att uppmärksamma detta anordnar Tage Danielsson-sällskapet fyra så kallade Tage-dagar i födelsestaden Linköping.