Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Skärblacka

Borgerliga alliansen vill storsatsa i Skärblacka

Uppåt 40 miljoner kronor i nya investeringar och satsningar! Det vill borgerliga alliansen i Norrköping satsa i Skärblacka, om de vinner valet i september. - Skärblacka har plötsligt blivit något av lokalpolitikens centrum under den här valrörelsen och vi vill också lova storsatsningar på Skärblacka om vi vinner valet, sa oppositionsrådet Jörgen Rundgren (M) när han igår presenterade Alliansens "Skärblackapaket".

Bolibompa från TV till Blacka

- Men på fredag blir det höstpremiär med ett program för de yngsta, från 4 till 9 år, men det gör inget om man är lite yngre, säger Yvonne Kälvius.

Vårdcentralen får läkarhjälp från Finspång

Vårdcentralen i Skärblacka, ska börja samarbeta med Närsjukvården i Finspång. Det avslöjade Marie Morell (M), landstingsstyrelsens ordförande, vid ett politiskt möte med Alliansen i Skärblacka igår.

Stressigt inför "Den jäktade"

Även i år väntar en teatersommar i idylliska Norsholm - men nu blir det lite stressigare än vanligt.

Sibylla och Lasse från Skärblacka kör nostalgirally

Sibylla och Lasse Gustafsson från Skärblacka, ställer för tredje gången upp i Midnattssolsrallyt i sommar. Men det var på ett hår att man missat årets start. 

Östgötatrafiken ändrar sig - ny kvällstur till Skärkind

De boende i Skärkind har känt sig övergivna av Östgötatrafiken - åtminstone på kvällstid, då alla bussturer från Norrköping till Skärkind blivit indragna från klockan 18,35. Men nu kan Folkbladet avslöja att Östgötatrafiken tänkt om och åter startar en kvällslinje till det lilla samhället: - Från och med juni sätter vi in en buss till Skärkind från Kimstads pendelstation klockan 20,16, meddelar trafikplaneraren Stefan Eriksson.

Musikalepok som tar slut

På torsdag kväll går en epok i graven i Skärblacka Folkets Hus. Då spelar nämligen avgångseleverna i Mosstorpsskolans profilklass bild och musik, för sista gången upp en egenhändigt gjord musikal, den här gången döpt till "Get out". - Orsaken är att profilklassen försvinner i sin nuvarande form nästa läsår, säger bildläraren Ulla Nerman.

Sandra fick göra prao på hotell i Thailand

Det finns prao-platser och så finns det - praoplatser. Eller vad sägs om Sandra Pettersson, 14, från Mosstorpsskolan som nyligen gjorde sin praoperiod på ett hotell i Thailand. - Och det var helt underbart kul, säger hon med en summering av sin drömprao.

Sällskapsresans Gösta som politisk agitator

Mest känd är han som den penningsmugglande Gösta i Sällskapsresan - men igår hade han en helt annan roll, som politisk agitator.

...och snart tar Tor över som chef

Igår utsåg Billerud en ny chef till Skärblacka Bruk, nämligen Tor Lundqvist, 38 år.

Nu ska bruket köra så det ryker igen...

- 2009 har varit ett bra år för Billerud i Skärblacka. Produktionen av de olika pappersprodukterna har gått enligt budget och nu ser vi fram mot ett minst lika bra år 2010. Det säger Per Bjurbom, 48, tillförordnad brukschef för Billerud i Skärblacka samtidigt som han basar för Gruvöns pappersbruk i Grums, Värmland.

...och reningsverket för dyrt för att bli fiskodling

En fiskodling i Skärblacka nuvarande reningsverk är en dröm, som föreningen Cityfiske i Norrköping har haft ett tag. Men det kanske stannar vid just en dröm, för projektet ser ut att bli väldigt kostsam. Nästan tre miljoner kronor. 

Försenade ledningar klara - om en månad

De nya vatten- och avloppsledningarna mellan Skärblacka och Norrköping, är kraftigt försenade. Enligt planerna hade Norrköping Vatten hoppats ha dem färdiga redan i somras, men de är fortfarande inte i drift.

Lucia kröntes i Kullerstad kyrka

Igår kväll kröntes Emmy Svensson till Skärblackas Lucia år 2009 av komminister Ingrid Elerud. Och kröningen skedde precis som förr i tiden, i Kullerstad kyrka.

...och Micaela lussar för Vångaborna

Micaela Bengtsson heter årets Lucia hos Vånga Missionskyrka. Och körledaren Kerstin Tholén vågar lova ett Luciafirande av det häftigare slaget på söndag i kyrkan:

Misslyckat rånförsök mot apoteket

Apoteket Svanen i Skärblacka var stängt under tisdagens förmiddag. Detta på grund av ett rånförsök sent på måndagen.

24:ans framtid i fara

Ska 24:ans träffpunkt för daglediga i Skärblacka läggas ned? Det tror i alla fall de trogna besökarna, som hört rykten om att Norrköpings kommun vill spara in pengar och därför lagt ut protestlistor runt om i Skärblacka.

Modevisning i Skärblacka

Kimstad/Skärblacka Rödakorskrets har genomfört sin stora höstaktivitet, nämligen en modevisning i Skogängsgården i Skärblacka. Publiken fick se kläder från både MQ Norrköping och Parant från Västra Husby.

Pågår: trafikkaos

Trafikkaoset mellan Kimstad och Skärblacka kommer att pågå ända till i vår, men minska i omfattning redan under det här året. Det hoppas i alla fall platschefen Niklas Engström från Svevia, som utför arbetet åt Norrköpings kommun och står för "kaoset" i samband med byggandet av en gång- och cykelväg samt nedläggning av fjärrvärmerör.