Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Kolmården

Ridskolan hotas av nedläggning

Kolmårdens Hästsportförening upptäckte i april att de kommunala bidrag på 80 000 kronor man fått årligen plötsligt upphört. I går bjöd man in politiker i kultur- och fritidsnämnden till möte på Bränntorp.

Sommarlägret går som en dans

Ett sommarläger, som går som en dans! Det man kan påstå om den "Summer Camp", som startade i Sandviken i Kolmården igår.  Inte så konstigt, eftersom det handlar om ett dansläger, som nu arrangeras för tredje året i rad.

Den gamla smedjan görs om till naturrum

Ett fallfärdigt ruckel, som en gång var en smedja.  Så ser det nya miljonprojektet ut idag, där det står bakom Marmormuseet i Kolmården.  - Det handlar om den gamla, lilla smedjan som fått förfalla i många år, men som vi nu är på gång att börja rusta upp med hjälp av EU-bidrag, säger Christer Ericson och får medhåll av Magnus Joelson, två av eldsjälarna bakom museisatsningen.

Två lärare till Kolmårdsanstalten

Kolmårdsanstalten får ett eget Lärcentrum med två lärare på plats.

Han hoppas på vargkull i Kolmården

Det kan bli en vargkull i Kolmårdsskogarna nästa år. En tik rör sig på gränsen till Sörmland och två hannar finns i hennes närhet, vid Stavsjö och Nävekvarn. Något som kan, om deras vägar möts och tycke uppstår, resultera i valpar, troligen tidigast nästa vår. 

Vinden är framtiden i Kolmården

Intresset var stort när Alf Gustafsson bjöd in till vindkraftsmöte i Krokek i går. I alla fall bland de äldre. - Ja, vi tycker det är lite konstigt att vi är de yngsta här, säger Tina Israelsson och Jimmy Svahn.

Kolmården favoritpark hos barnfamiljerna

Kolmårdens djurpark är Nordens bästa djurpark!  Åtminstone enligt de 70.000 personer som röstat på webbplatsen Barnsemester.se under det senaste året.

Nytt seniorboende i Krokek nästa år

Ett nytt seniorboende kan stå inflyttningsklart i Krokeks centrum i slutet av år 2010 - om allt går enligt planerna.  Det avslöjade styrelsen för bostadsrättsföreningen Krokeks seniorboende, vid ett möte igår i ABF-lokalen.  - Men då måste allt gå som på räls med kommunen och byggandet, framhöll ordföranden Louise Tottie Gustafsson.

Folkbladet - Kolmården

Nyheter från Kolmården