Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Norrköping

Strykbrädan blir "Tillväxtens hus"

Det ser ut som en byggnadsställning. Men ska bli permanent, och tjänstgöra som ny entrékonstruktion på Strykbrädan. Denna gamla fabriksbyggnad (från år 1869) ska nu förvandlas till ett Tillväxtens hus. Ingreppet i fasaden är sannerligen kraftigt men verkar kunna accepteras även från antikvariskt håll.

Fullträff för Östgötadagarna

Östgötadagarna firade tioårsjubileum i helgen med bravur! - Det har ju varit ett underbart väder och många besökare har lockats till våra 150 arrangemang runt om i länet, summerar projektledaren Ewa Carlgren Nilsson.

Här har alla en positiv bild av Mona Sahlin

- Är det du som är presidenten? Den frågan fick Mona Sahlin (S), att hon fick av en liten tjej, när hon kom till Norrköping på lördagen i en stor svart bil, med Säpo-vakter omkring sig. - Nej, det är det inte, men jag vill bli Sveriges första kvinnliga statsminister. Det vill jag bli!

Världens fest i Hageby

En världsomspännande kulturfestival i Hageby! Så kan man absolut summera lördagens traditionella kulturfestival i Hageby, på Porten-området. Det fanns nämligen med inslag från hela tio olika länder under festivaltimmarna.

Holmen handelsstoppat på börsen

Aktierna i papperstillverkarna Stora Enso och Holmen, där Bravikens pappersbruk i Norrköping ingår, har handelsstoppats efter uppgifter om att bolagen ska börja samverka med nordiska konkurrenter i tillverkningen av tidningspapper.Även Oslo-noterade Norske Skog, som också omnämns i tidningen Helsingin Sanomats rapportering om planerna, har handelsstoppats.

Två friskolor nu under samma tak

Nu har friskolorna NTI-gymnasiet och Mikael Elias teoretiska gymnasium, som båda tillhör samma koncern, flyttat ihop under samma tak på Västgötegatan 11, på plan sju. I går invigde t f rektor Johan Lundberg den nya lokalen. 

Lokaldelen säger upp 13

Lokaldelen i Sverige AB har sagt upp tretton anställda på försäljningskontoren i Norrköping. Det är en konsekvens av en rationalisering där de två kontoren i Norrköping slås ihop till ett enda.

Färre svårt trafikskadade

Antalet döda i trafiken i Sverige har minskat under årets första sju månader.

Många hinder för strömmingslunch

Att få bjuda ett kommunalt äldreboende på mat är inte det lättaste.
 
Inte ens när det handlar om nystekt strömming med hemlagat potatismos.
 
Kiki Bünzli, med Ettans café i Sandviken, lade fram sitt problem på Facebook. Sedan dröjde inte länge, förrän Folkbladet kopplats in på fallet...

Hamnbolaget under lupp

Konkurrensverket har beslutat att fortsätta granska om Norrköpings hamnbolag med dotterbolaget Europa Transport snedvrider konkurrensen i hamnen.

Vill rädda "kärleksstigen"

Vi vandrar in i Åbyskogen söder om Glottern via "Kärleksstigen" tillsammans med Tryggve Johanson och Sigge Gustafsson med dottern i barnvagn. Här planeras det för 60 villor. Något som enligt dem skulle förstöra hela skogen.

Vikbolandsstruts prisas

Större än någonsin - det handlar om ÖstgötaDagarna, som dessutom firar tioårsjubileum.
 
- Så det är lite guldkant på årets arrangemang, tycker projektledaren Ewa Carlgren Nilsson, som i år kan erbjuda hela 150 arrangemang i 13 olika kommuner.
 
- Och allra störst är som vanligt Vikbolandet!

Linköpings kommun får kritik

Linköpings kommun får kritik av Socialstyrelsen. Orsaken är att kommunens hanterande av ett barnavårdsärende rörande en 16-årig flicka.

Lars försvunnen efter joggingtur

Ett stort polispådrag och hemvärnet sökte på torsdagen efter Söderköpingsbon Lars Linde, 49, som sedan onsdagsmorgonen är försvunnen efter en joggingtur.  Nu vänder sig polisen till allmänheten i hopp om att någon gjort några iakttagelser av mannen. 

Markbyte ingen lösning för att rädda Åbyskogen

Vi vandrar in i Åbyskogen söder om Glottern via "Kärleksstigen" tillsammans med Tryggve Johanson och Sigge Gustafsson med dottern i barnvagn. Här planeras det för 60 villor. Något som enligt dem skulle förstöra hela skogen. 

"Ett hot mot Fjärde storstadsregionen"

Hotet mot Östgötatrafikens regelbundna och täta avgångar och snabba restider är ett hot mot hela Fjärde storstadsregionens fortsatta utveckling.

LiU får nytt forskningsstipendium

Saabs före detta vd Åke Svensson har fått ge namn åt ett nytt forskarstipendium vid Linköpings Universitet.

Gick inte som på räls

Blåsor i händerna och jackan nästan sönderriven! Valrörelsen fick ovanligt drastiska inslag för kommunalrådet Lars Stjernkvist (S), när han igår deltog i en debatt om tillgänglighetsfrågor i Norrköping.  En debatt som inleddes med att Lars Stjernkvist och oppositionsrådet Jörgen Rundgren (M) utforskade centrala Norrköping i varsin rullstol. 

Sålde sprit på skola i Norrköping

En 16-årig elev på en skola i Norrköpings kommun, åtalas vid Norrköpings tingsrätt för att ha sålt sprit på skolan åt en skolkamrat.

Misshandlad efter bloggbråk

En 18-årig elev på ett gymnasium i Norrköping, åtalas för misshandel.  Enligt åtalet har hon dragit en annan elev, även hon 18 år, i håret, dragit ner henne på golvet och därefter tilldelat henne slag och sparkar mot kroppen och huvudet.