Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Söderköping

Gästabudet invigt

Ett envist duggregn gjorde medeltiden ännu lite mörkare när det femte Gästabudet i går kväll invigdes i S:t Laurentii kyrkpark där marknaden också huserar.

Fåglar och färg när Eva-Mia och Kersti ställer ut

Konstnärerna Eva-Mia Sjölin och Kersti Rågfelt Strandberg, bägge från Södertälje, ställer ut i Galleri Rådhuset med start i dag lördag då det blir också vernissage. Utställningen går under namnet: Form, fåglar & färg.

Nybygge på gång

På onsdagen togs det första symboliska spadtaget för etapp två vad gäller bostadsbyggandet på Stationsmästarområdet. Och hyresbostäderna behövs, över hundra personer köar för lägenheterna.

Wanja besökte Glitter

LO-ordföranden Wanja Sundby-Wedin fascinerades av företagets historia och tog sig också tid att prata med några anställda om deras arbetsvillkor under torsdagens besök på Glitter i Söderköping.

Historisk kanalguide

Den här veckan har man kunnat få sina frågor om Söderköpings historia besvarade om man besökt Kanalhamnen efter lunchtid. Då har nämligen Ola Lönnqvist funnits på plats för att dela med sig av sina stora kunskaper i ämnet.

Söderköping befäster sin plats i turisttoppen

Enligt en nyligen publicerad undersökning gjord av reseguiden.se ligger Söderköping på 25:e plats vad gäller popularitet som sommarstad vilket är bäst i länet. - Vi är jättestolta, säger infokontorets chef Christina Nilsson.

Musik och dans i kärlekens tecken

Med en smygstart igår kväll är det nu åter dags för Musik och Dans på gator och torg i Söderköping. Enligt programbladet sker evenemanget i år "i kärlekens tecken" vilket förmodligen refererar till ett kungligt bröllop som lär äga rum under dagen.

Sommarrum med blandArt

Nu har det blivit dags för Konstnärsföreningen blandArts sommarutställning, i år betitlad "Sommarrum". Vernissagen sker i dag på Galleri Rådhuset.

Hopp för arbetslösa

På senare tid har Söderköping förlorat ett 40-tal arbetstillfällen men fortfarande är arbetslösheten lägst i länet. Och enligt Arbetsförmedlingen är det en del jobb på gång.

Hellstrand med körer

På lördag kväll får S:t Laurentii kyrka besök av sångaren och låtskrivaren Staffan Hellstrand. Tillsammans med två körer ska han framföra flera av sina mest kända låtar under konserten som går under namnet "Kyrie Eleison - Stackars stackars oss"

Söderköping leder Kommunkampen

Sedan februari har tävlingen Kommunkampen hållit på och Söderköping håller sig väl framme. Såpass att man faktiskt leder tävlingen så här långt med insamlade 21 öre per invånare.

Polisen gav upp - men inte Valdemar

Valdemar Nyhlén som kommer från Söderköping blev i slutet av augusti 2009 bestulen på bland annat sin systemkamera. Efter att polisen lade ner utredningen lyckades han själv spåra tjuvarna via internet.

Fyra gripna för inbrott i Söderköping

Natten mot fredagen utsattes Hemköp i Söderköping för ett inbrott och fyra män greps misstänkta för försök till stöld.

Nu har Valborg fått egna lokaler i Söderköping

I går var det invigning och öppet hus på Val-borg öppenmottagning. Man har nu flyttat till egna lokaler på Ringvägen 40 och utökat verksamheten, många intresserade passade på att titta in under eftermiddagen.

Kanalträff om renovering

Kanalrenovering är en grannlaga uppgift. Under onsdagen och torsdagen träffades ett 30-tal representanter för de åtta största kanalerna i Norge och Sverige på Söderköpings brunn för att utbyta erfarenheter om detta svårbemästrade ämne.

Djärv teater på Salong Ramunder

På Salong Ramunder kan man nästa fredag (19 februari) se pjäsen Guds djärvaste ängel.

Normalt år för räddningstjänsten

Nu redovisar räddningstjänsten i Söderköping sin statistik för 2009. Skillnaderna mot 2008 är små men en minskning kan noteras i IVPA-larmen (I väntan på ambulans).

Skifte i S-ledningen

Det kommer att bli ett generationsskifte i ledningen för Socialdemokraterna i Söderköping efter valet. Överst på den nyligen klubbade fullmäktigelistan står Mattias Ravander, 25, som tar över förstaplatsen efter Gerd Aronsson.

På söndag går det (h)undan

På söndag invaderas Stadium Arena av hundar. 120 ekipage ska göra upp om titlarna i finalen av Folksam agility cup. För huvudarrangören Söderköpings brukshundsklubb är det första gången man arrangerar något liknande.

Medeltidens musik på gästabudet

Söderköpings gästabud bjuder i år på en för Sverige helt unik festival för medeltida musik. Detta bland annat tack vare ett bidrag från Nordisk kulturfond. Konserter, föredrag och workshops kommer att avlösa varandra och tanken är att denna musikfestival ska permanentas.