Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Västernorrlands Län

västernorrland Västernorrlands län ligger mitt i Sverige och består till största del av landskapen Ångermanland och Medelpad. Längs Bottenviken finns en mycket fin skärgård och i Ångermanland finner du den imponerande kuststräckan Höga Kusten, som är ett världsarv. Skuleskogens nationalpark är den enda i länet, här kan du bland annat se Slåttdalsskrevan, samt en rad andra historiska och geografiska fenomen. De största städerna är bland annat Sundsvall, Örnsköldsvik och Härnösand. I hela Västernorrlands län bor närmare 250 000 invånare. Några av de områden som Västernorrland har ledande positioner inom är miljöteknik, cellulosaindustri och räddning. Som kuriosa kan nämnas att Västernorrlands län står för 80 procent av Sveriges produktion av surströmming.

Söker du nyheter från Västernorrlands län? Vill du veta det senaste som hänt inom politik, kultur, nöjen, idrott eller kriminalitet? Här hittar du alla nyheter från Västernorrland, oavsett om de kommer från lokaltidningar eller rikstäckande.

Medaljregn till Västernorrland

Det blev inte mindre än tio medaljer till länet i årets SM i Mathantverk som avgjordes i går kväll.

För många patienter väntar för länge- trots extrasatsningar

Trots extraöppna mottagningar kvällar och helger och trots att patienter bussats iväg för att få ögonoperationer i Stockholm har landstinget Västernorrland fortsatta problem att uppfylla vårdgarantin.

Ytterligare inbrott på förskola

Det har varit inbrott på Draghällans förskola i Bredsand i natt.

Strax efter fem på morgonen gick larm från förskolan tidigt i morse och polispatrull på plats kunde konstatera att det varit inbrott. Enligt polisen är det bara ett i raden av inbrott på samma förskola. Det är oklart än om något stulits och i så fall vad.

Hade 90 kilo kopparkabel i bilen

När polisen i Härnösand stoppade ett utlandsregistrerat fordon på Bondsjöleden 01.30 i natt visade det sig att det fanns kring 90 kilo kopparkabel i bilen.

En 39-årig man som körde bilen anhölls senare misstänkt för stöld. I förhör har han sagt att han hittat kabeln vid ett vägbygge, enligt polisen.

Älg blev påkörd vid Timmervägen

Vid halv åtta i går kväll på Timmervägen i Sundsvall fick man kalla ut en jägare för eftersök på en älg som blev påkörd. Inga personer skadades i olyckan.

Enligt Sundsvalls Tidning är det tredje viltolyckan i samma område den senaste veckan.

Skola med livskunskap på schemat

Just nu håller Sundsvalls kommun på att ta fram en mall för hur man ska motverka mobbning och kränkningar i kommunens skolor. På St Olofsskolan i Sundsvall har de redan en ny handlingsplan för likabehandling, som de fått godkänd av Skolinspektionen.

Mer pengar till gymnasieskolan

Vid sitt sammanträde idag beslutade barn- och utbildningsnämnden att tillföra Sundsvalls gymnasium nästan sex miljoner kronor för 2010 genom att justera upp skolpengen till samma nivå som den för de fristående skolorna.

Ojämlikt på plan

Örnsköldsviks kommun följer inte sin jämställdhetsspolicy utan favoriserar herridrotten när det gäller fördelningen av tider på kommunala idrottsanläggningar.

Det hävdar Själevads damlag i fotboll som på lördag har chansen att gå upp i ettan.

Vi hör Magdalena Åstrand i Själevads IK

EXTRA: Lars Bolin slutar

Landstingsdirektör Lars Bolin slutar.

15.30 har landstingsrådet Elisabet Strömqvist och ekonomidirektör Gösta Burlin kallat till en presskonferens för att berätta varför han slutar och vad som nu ska hända.

Länsbo inför rätta angående folkrättsbrott

I dag inleddes rättegången i Stockholms tingsrätt mot en man bosatt i länet,som åtalats för att ha begått folkrättsbrott i ett fångläger i Bosnien Hercegovina för 18 år sedan.

Tvist om folkbokföring

En man från Sundsvall nekas att få ta del av en handling som rör hans

bortadopterade syster. Han har begärt att få ta del av uppgifter som rör

ett barn hans mamma ska ha fött innan 1953. Riksarkivet har vägrat lämna

ut uppgiften med hänvisning till sekretess eftersom det finns risk för

att personer kan lida men om uppgifter ur folkbokföringen lämnas ut.

Kammarätten i Stockholm avslår mannens överklagande.

Förlust mot Solna

I herrarnas basketliga förlorade Sundsvall Dragons på bortaplan mot Solna Vikings i går. Solna vann med 98-96.

Stöd till privata vårdcentraler

Hittills i år har landstinget Västernorrland betalat ut 150 miljoner kronor till de privata vårdcentralerna i länet.

Vårdgarantin skärps

Från och med nästa år skärps vårdgarantin vad gäller barn- och ungdomspsykiatrin. Ingen ska då behöva vänta mer än 30 dagar på vård, jämfört med 90 dagar i den vanliga vårdgarantin.

Dement kvinna glömdes bort

En dement kvinna på ett särskilt boende i Örnsköldsvik glömdes kvar på toaletten där hon tvingades sitta i tre och en halv timme. Fallet har nu anmälts enligt Lex Maria.

Obekväm rapport doldes av landstinget

I en hittills hemlig Mantecrapport föreslås en halvering av landstingets ledningsstab. Men landstinget ville inte offentliggöra rapporten eller låta media ta del av den.

Brott mot tystnadsplikten efter trippelmordet?

En präst i Härnösand kan ha brutit mot tystnadsplikten när hon berättade för polisen om ett samtal hon hade med en man som har koppling till en av de inblandade i trippelmordet i Härnösand i våras.

Brott mot tystnadsplikten efter trippelmordet?

En präst i Härnösand kan ha brutit mot tystnadsplikten när hon berättade för polisen om ett samtal hon hade med en man som har koppling till en av de inblandade i trippelmordet i Härnösand i våras.

Kärnkraft kan rädda elpriset

Fungerande kärnkraftverk ska kunna hålla elpriserna nere i vinter.

Förra vinterns höga elpriser berodde till en del givetvis på den starka kylan.

Att det blev driftstörningar i de svenska kärnkraftverken bidrog än mer till de höga elpriserna.

Just nu utnyttjas kärnkraftverken bara till hälften, men det är en medveten strategi och det är för tidigt att hissa varningsflagg menar Lars Höglund - Regionansvarig på E.ON i Sundsvall

Präst kan ha brutit mot tystnadsplikt- förhördes vid trippelmordet

Domkapitlet i Härnösands stift har startat en utredning med anledning av att det framförts misstankar om att en präst i stiftet kan ha brutit mot sin tystnadsplikt.

Domkapitlet har att ta ställning till var gränsen för enskild själavård dras.

Det skriver stiftet i ett pressmeddelande.