Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Kramfors

Könssjukdomarna i Västernorrland minskar

Antalet fall av klamydia sjunker i Västernorrland, för tredje året i rad. Detta efter en lång period med allt fler insjuknade i könssmittan. Dessutom verkar den tidigare ökningen av gonorré ha planat ut.

Äldre störs av bygget

Ytterrlännäsgården är på väg att avvecklas, men fortfarande finns verksamhet kvar med 32 demensplatser. Detta mitt i byggstöket kring Ådalsbanan som passerar precis intill boendet.

Misstänkt hembrännare åtalad

Åtal har nu väckts mot den 36-åring från Sundsvallstrakten som misstänks för att ha tillverkat stora mängder sprit i Nyland. Mannen åtalas både för olovlig tillverkning av sprit och olovlig försäljning av alkoholdrycker. I båda fallen handlar det om grovt brott.

Kvinna krossade ett 15-tal fönster

Hon ska ha slängt köksstolar på honom, trängt sig in i hans bostad och förstört ett 15-tal fönster. En man i 45-årsåldern har polisanmält sin före detta flickvän för sex olika brott.

Ännu ingen misstänkt för inbrottet

Det fräcka inbrottet hos Polyfoto i Kramfors är fortfarande olöst.

Dokumentskåpet med olika handlingar från företaget hittades i ett skogsparti efter inbrottet men fortfarande är varor för cirka en kvarts miljoner försvunna.

– Vi har ännu ingen misstänkt för brottet, säger Kenneth Magnusson, förundersökningsledare vid Kramforspolisen.

Lex Maria anmälan vid äldreboende

Kramfors kommun har gjort en Lex Maria anmälan till Socialstyrelsen gällande vården av två kvinnor vid ett äldreboende i kommunen. Anmälan gäller ett flertal händelser under perioden 12 februari till 31 mars i år där risk fanns att kvinnorna skulle komma till skada.

Laxen kan simma fritt

Genom att gräva en ny bäckfåra förbi gamla Kvarndammen vid Gålsjöns utlopp räddades både dammen, sjöns vattennivå och dessutom fick fisken och det biologiska livet helt nya möjligheter.

Nu ska husen rivas

Flera av de så kallade Surtehusen i Sandviken utanför Kramfors har i årtal förfallit och utgjort en sorglig syn. Nu kommer de värst nedgångna husen att rivas. Kramfors kommun köper därför 10 av de totalt 24 fastigheterna för en krona styck.

Ingen ny Babelsbergstrappa i år

Det blir ingen ny offentlig trappa upp till Babelsberg i Kramfors, i alla fall inte i år. Kostnaden för en ny trappa, runt en miljon kronor, ryms inte i budgeten för resecentrum.

Utmaningen - att ta sig till jobbet utan bil

Nu har tävlingen Kramforstrampet startat. Det är en motionssatsning i Kramfors kommun där 49 arbetsplatser ingår, Kramfors kommun, Folksam och Mondi för att ta några exempel.

Inbrottstjuvar plockade åt sig varor för en kvarts miljon

Varor för cirka en kvarts miljon kronor stals vid ett inbrott hos Polyfoto i Kramfors under natten mot tisdagen. Det var främst kameror, kikare och navigationsutrustning som försvann vid inbrottet.

Två miljoner till sälskador

Drygt två miljoner kronor har länsstyrelsen i Västernorrland fått för att betala ersättning till yrkesfiskare som drabbas av sälskador under året.

Kameror för 100 000 kronor stulna

I natt stals utrustning värd 100 000 kronor från Polyfoto i Kramfors. Tjuvarna försvann i en bil med falska registreringsskyltar.

Kramfors missar fyra verksamhetsmål

Kommunen klarar två av tre finansiella mål, men bara ett av sex verksamhetsmål fullt ut. Det konstaterar kommunrevisorerna för Kramfors kommun i revisionsrapporten över årsredovisningen och bokslutet för 2009.

Blå flagga vajar i Örnsköldsvik och Hörsång

Örnsköldsviks gästhamn och Hörsångs havsbad i Nora har gjort det igen - erövrat utmärkelsen "Blå flagg". För att få rätten att hissa den blå flaggan måste höga krav på vattenkvalité, miljöinformation, säkerhet och service uppfyllas.

Intresseförening vill rusta upp Johannisberg

Johannisberg i Bollstabruk måste rustas upp. Det anser Bollsta intresseförening och har därför skrivit till Kramfors kommun med en begäran om åtgärder.

Kustbevakningen anmärkte mot Kramforsfartyg

Ett fartyg hemmahörande i Kramfors har fått anmärkning av Kustbevakningen. Vid en inspektion i vintras fann Kustbevakningen en del brister när det gällde bland annat föreskrifter och säkerhet.