Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Uppsala Län

uppsala Uppsala län kan bjuda på en mängd fördelar, inte minst närheten till Stockholm. Här finns även en slående natur, med över 250 sjöar, samt en vacker skärgård med mängder av öar, skär och holmar. Hälften av Uppsala län består av skog och drygt 25 procent av jordbruk. Uppsala län hör till ett av de snabbast växande länen i landet. Befolkningsantalet ligger idag på över 300 000. Kulturlivet är rikt och varierat, här finns teatrar, orkestrar, museer och bibliotek. Många av invånarna är aktiva inom föreningslivet, vanligtvis en idrottsförening eller fackförening. Själva staden Uppsala är känd redan sedan innan vikingarna och här finns en rad spännande historiska sevärdheter som Uppsala Domkyrka, samt Carl von Linnés trädgårdar och bostäder.

Letar du nyheter från Uppsala inom området sport, kultur, politik, kommun eller olyckor? Här hittar du nyheter från Uppsala län, både från mindre lokala tidningar till större rikstäckande dagstidningar.

Två elever misshandlades

Två elever råkade, oberoende av varandra, ut för misshandel under skoltid på Centralskolan i Tierp i tisdags.

Almtuna föll borta mot Mora

I hockeyns allsvenska blev det förlust för Almtuna hockey. 7-2 förlorade de med borta mot Mora. Det efter två raka segrar.

Utveckling av lungcancervård kan avstanna

Utvecklingen av lungcancervården i Sverige kan komma att stanna av under en period den närmaste tiden. Det säger i dag chefsläkaren vid landstinget Anders Björklind till Upplandsnytt efter Datainspektionens beslut i går, där det slogs fast att Uppsala läns landsting under lång tid brutit mot patientdatalagen då lungcancerdiagnoser lagrats i ett dataregister.

Lugn natt runt om i länet

Polisen har haft en mycket stillsam natt på alla håll runt om i länet. Varken våldsbrott eller olyckor finns att rapportera.

Sista gruvarbetaren räddad

Klockan fem minuter i tre natten till torsdagen svensk tid bröt ett häftigt jubel ut till öronbedövande hornstötar vid San Josegruvan i Chile. Uppsalabon Irene Molina kommer ursprungligen från Chile och hon är på plats i Santiago: – Det är knappast någon som pratar om något annat, säger hon på telefon.

Orphei Drängar på Asien-turné

Manskören Orphei Drängar, OD, lämnade i förra veckan Uppsala för en turné i Asien. Nio konserter i sju städer i Japan, Kina och Singapore ska hinnas med på två veckor.

Mästarna föll tungt

De regerande Svenska Mästarna och Europacupmästarna, Storvreta IBK, hyllades före matchen mot Dalen inför 1 300 åskådare i Fyrishov. Själva matchen blev dock ett antiklimax då hemmalaget inte alls visade klass och förlorade med 4-5.

Får tillbaka överhyra

Två personer som hyrt bostäder i Uppsala i andrahand ska nu ersättas med 9 900 respektive 10 000 kronor från uthyrarna eftersom de betalat för hög hyra. I båda fallen har personerna betalat en överhyra på 1 100 kronor i månaden.

Dyrare att köpa biljett på tåget

Tågresenärer som kommer för sent till tåget och behöver köpa biljett ombord kommer snart att få betala dubbelt så mycket i extra avgift - 100 kronor. Orsaken är att SJ inte vill att personalen på tågen ska behöva lägga tid på att sälja biljetter. Vad tycker du? Skriv nedan:

Så har Uppsala växt som idrottsstad

Magnus Lohe, som är marknadschef i Uppsala kommun, säger att det var ett samarbete som inleddes 2005 som gjort att Uppsala lyckats växa som idrottsstad.

Man sågade sig i handen

En man i 60-årsåldern skadades i förmiddags i en arbetsplatsolycka i Hammarskog utanför Uppsala. Mannen, som arbetade på ett snickeri, fastnade med handen i en sågmaskin.

Mackbygget har startat

I dag tar första spadtaget för den nya macken i Harbo i Heby kommun. Macken ägs av folk i bygden via en ekonomisk förening och väntas öppna i slutet av november.

Uppsalakock till semifinal

En kock med rötter i Uppsala har valts ut till semifinal i tävlingen Årets kock. Det handlar om 32-årige Robert Hedman som till vardags arbetar på en restaurang i Solna.

Flest fritidshus till salu

Mer än 4 000 fritidshus är till salu i Sverige. Det är en ökning med 27 procent jämfört med samma månad i fjol enligt Bovision, marknadsplats på internet för bostäder.

Kritik mot register vid landstinget

Datainspektionen kräver förändringar i den fortsatta hanteringen av personuppgifter eftersom den anser att flera kvalitetsregister inom hälso- och sjukvården inte har följt den nya patientdatalagen.

Brister inom vården anmäls

Efter att en svårt sjuk man avlidit på en vårdavdelning vid Akademiska sjukhuset i Uppsala, Lex Maria-anmäls nu fallet eftersom det kan ha funnits brister i övervakningen som bidrog till mannens död.

"Ingen överraskning att de kom"

Polisen i Uppsala län är inte förvänad över att MC-gänget Bandidos flyttat hit från Västerås. Men målet är att bli av med dem.

Guld till Jennie Johansson

Uppsalasimmaren Jennie Johansson vann finalen på 50 meter bröstsim under World Cup i Kina under morgonen på tiden 30.68.

Nytt bud på Munters

Nu har riskkapitalbolaget Nordic Capital har lagt ett nytt bud på Munters som kommer att presenteras under dagen, och handeln med aktier i bolaget stoppades därför i morse. Det skriver Veckans Affärer på sin webb.

Jan Hedvall lämnar (KD) för (M)

Kristdemokraterna i Uppsala har drabbats av ett avhopp. Det är ordföranden i serverings-och lotterinämnden Jan Hedvall som lämnar partiet och går över till moderaterna. Till tidningen 18 minuter säger han att han tänkt igenom det hela mycket noga. Han sitter kvar som nämnordförande året ut.