Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Flen

Bra stämning på kylig fest

Fest i Flen lockade bra med besökare trots det trista vädret. Knallar, volleybollturnering och konserter var bara några av bitarna som publiken bjöds på.
– Det är en otroligt bra stämning här, säger festivalgeneralen Joakim Andersson.

Skejtare i Flen vill ha inomhushall

I Flen finns det uppskattningsvis ett 50-tal skejtboardåkare, men de har ingenstans att åka – bortsett från postens lastkaj, vid Skjortan och annat som möjligen anses åkbart.

– Det är en brist menar Oscar Hallinder, som vill ha en egen inomhushall för skatarna i Flen.

Hon satsar ekologiskt i Kornboden i Varbro

Ekologiskt och närproducerat. Det är ledordet när Klara Jutterström, 36, i sommar tar sig an Kornboden – café och butik vid Varbro kvarn utanför Flen.
– Men det betyder inte att jag är vegetarian eller så, jag har absolut inget emot fisk eller en saftig köttbit ibland. Därför finns det också tankar om att utveckla verksamheten med både lunchmeny och grillkvällar.

Skulpturer i samspel med naturen

För andra året i rad förvandlas nu ett naturområde på Jägeråsen vid Sörtorp utanför Floda till skulpturpark. Bakom initiativet

som beskrivs som ett samspel mellan konst och natur

står Gun Haglund, bosatt precis intill åsen.

Blixten tände på fritidshus i Flen

Ett fritidshus inom Yxtakvarnsområdet utanför Flen drabbades i går eftermiddag av brand efter ett blixtnedslag. Husägaren var inte hemma när branden utbröt. I stället var det grannar som slog larm till räddningstjänsten.

Efter minst fem års väntan får MIF sin träningsplan

Efter minst fem års väntan och mycket strul - nu är det klart; till sommaren kan Malmköpings IF sätta spaden i jorden för en ny träningsplan vid Bjurängen.
– Det blir en mindre plan där våra åtta pojklag kan bedriva sin träning, konstaterar Börje Johansson och Morgan Jävergren i styrelsen glatt.

Ännu ingen ny ägare till Flens centrum

Flens centrumfastigheter står fortfarande utan ägare sedan konkursen i december förra året.

– Men det ser ut som om vi kan ha en ny köpare klar till sommaren, säger nu konkursförvaltaren.

Sommarvärme drog storpublik till loppis

Högsommarvärme och sol lockade många besökare till årets första bakluckeloppis på Malmahed i lördags.

– Här kan man göra fina fynd, säger Lina Landström som gjort flera leksakskap till sin dotter Moa.

Kvinna skadad i bilolycka

En 67-årig kvinna skadades, enligt uppgift lindrigt, vid en bilolycka vid Flassbro/Malmköping vid åttatiden på lördagsmorgonen.

Fastighetsverket vill sälja kunglig mark

Ägaren till Stenhammars slott, Fastighetsverket vill nu sälja av en del av marken som tillhör godset. Men det kräver en ändring av villkoren i det testamente som gav kungen rätt att disponera slottet.

Spade ny konst på Tjärtoppen

De flesta kallar den för spaden. Det är kanske naturligt med tanke på att det nya konstverket på ”Tjärtoppen” mitt emot Lager 157 i Hälleforsnäs faktiskt ser ut som en spade.

Rötter från kommunens träd tränger in i husgrunden

Kjell Palm äger en fastighet precis intill Heden i Malmköping och den berömda trädallén där.

Präst får kritik valde sinnesro framför predikan

Efter ett par mycket jobbiga veckor med nio gudstjänster där han mött över 500 kyrkobesökare ville kyrkoherde Anders Lagbo satsa på en stund med sinnesro i stället för en formell predikan.

Unga tog chansen att testa instrument

Toner från musikinstrument av alla de slag strömmade i lördags under några timmar ut från Bildningscentrum Prins Wilhelm i Flen.

S vill modernisera Flens hyresrätter

Exploatering av Sundtorp, Malmakvarn och Hyltinge strand, modernisering av befintligt hyresbestånd och fortsatt arbete med nya bostadsområden i attraktiva lägen. Det är några av prioriteringarna i Socialdemokraternas bostadspolitiska program som presenterades i går.

Flens kommun rekryterar chaufförför Färdplan Flen

I dag blev det klart med rekryteringen av den projektledare som ska driva Flens kommuns långsiktiga utvecklingsarbete genom projektet ”Färdplan Flen”.

Konstnär ville skapa operahus i Flen av byggmaterialet – kommunen lyssnade inte

R edan för ett år sedan hade skulptören Gunnar Carl Nilsson i Hälleforsnäs en idé – att återvinna materialet från rivningen och med hjälp av en arkitekt skapa ett spektakulärt operahus på Konsums parkering i Flen.

Spisplattefabriken försvinner

Efter precis 30 år rivs nu Spisplatte fabriken på Bruksområdet för att delvis uppstå som maskinhall i Flen.

”Mathantverk är en framtidsbransch”

Lokala mathantverkare i Flens kommun med omnejd kunde i går få inspiration och information från resurscentret Eldrimner som gästade Plevnagården.

Somaliska kvinnor skafå hjälp attstarta nätverk

NEEM, Nätverk för entreprenörer från etniska minoriteter arbetar med mikrofinansiering för kvinnor som vill starta egna verksamheter och klara sin egen försörjning.
Nu vill NEEM hjälpa en grupp somaliska kvinnor att starta en nätverksgrupp på Salsta i Flen.