Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Södermanlands Län

södermanland Södermanland kan bjuda på ett variationsrikt län, med skog, sjö och jordbruk, samt både småstäder och mellanstora. I tillägg finns här en vacker skärgård. Selma Lagerlöf beskrev Södermanland som ”Den sköna lustgården” i hennes verk om Nils Holgersson. Det som kännetecknar Södermanlands län är också den dynamiska utvecklingen och närheten till Stockholm. Faktum är att ett flertal av Stockholmsborna flyttar till Södermanland, framför allt de norra delarna av länet. Lika vanligt är det att sörmlänningar pendlar till huvudstaden tack vare jobbmöjligheterna. Befolkningen i länet har stigit, idag bor här över 250 000 personer. Själva området utgörs av delar av landskapet med samma namn. Landskapssymbolen är vit näckros.

Söker du nyheter om Södermanlands län? Här hittar du alla nyheter från Södermanland, praktiskt samlat på ett och samma ställe. Vi har alla nyheter oavsett storlek, både från mindre lokaltidningar till större rikstäckande dagstidningar.

Nyköping förlorade i Huddinge

Nyköping åkte på en ny förlust igår kväll i division 1 ishockeyn.Huddinge vann hemma med 6-4 och nu parkerar Nyköping på fjärde plats i tabellen.

Kritik mot arbetsmiljön på SSAB

Företaget SSAB Merox vid Järnverket i Oxelösund får kritik av Arbetsmiljöverket för brister i arbetsmiljön.Det gäller en händelse i september då en plåtbit kastades iväg tio meter i samband med lastning.

Kommunens upphandling bröt mot lagen

När uppdraget att bygga ny vattentäkt i Forssjö beställde följde Katrineholms kommun inte lagen om offentlig upphandling.Det har Förvaltningsrätten kommit fram till i en dom, enligt Katrineholms Kuriren idag.

Halvvägs börjar folk bli OxelöSUNDare

Bättre folkhälsa och en sundare kommun det är målet i det hälsofrämjande projektet OxelöSUNDare som nu har nått halvlek. EU har bidragit med nära nio miljoner till projektet.

Häktad i balkongfallet frisläppt

De fyra personer som är misstänkta för att ha varit med och knuffat en 18-åring från en balkong är nu på fri fot. Den 19-åring som häktades i måndags släpptes idag av åklagare. Men misstankarna om brott mot alla fyra kvarstår, enligt polisen.

Svårt att nå sjukvården

En annons i lokalpressen idag har gjort att det varit svårt att nå sjukvården per telefon. Landstingets växel har blivit nedringd av allmänheten efter att oppositionen i landstinget i en annons lanserat budskapet "stoppa rofferiet i landstinget" och uppmanat allänheten att protestera genom att ringa och mejla landstinget. Närmare 100 mejl har skickats in.

Patientsäkerheten äventyrades

Socialsstyrelsen kräver att Nyköpings kommun ska ta fram rutiner som gör att patientsäkerheten vid planerade datadriftsstopp inte hotas. Anledningen ett serverbyte tidigare i höstas vilket gjorde att personal bland annat inte fick tillgång till 1700 hälso- och sjukvårdsjournaler och kunde kommunicera med lasarettet.

Mer pengar till integration och djurskydd

Länsstyrelsen får mer pengar till integration och djurskydd i årets budgetproposition. Resurstillskottet ger myndigheten förutsättningar att bedriva en mer aktiv verksamhet än vad den annars skulle kunna göra, säger landshövding Bo Könberg i en kommentar.

Narkotikaliga avslöjad

Länskriminalen i Sörmland och Rikskriminalen har tillsammans med polisen i Belgien och Holland avslöjat en narkotikaliga i Sörmland. Tre män, 26, 36 och 42 år gamla är misstänkta för att ha försökt smuggla 40 kilo cannabis till Sverige från Belgien.

Landstingsoppositionen tågade ut i protest

Den politiska oppositionen i landstinget lämnade idag fullmäktigesalen i protest mot majoritetens hantering av arvodesaffären.Den ovanliga protesten skedde i samband med det extra landstingsfullmäktigemöte som inleddes i förmiddags och där beslut ska fattas om olika delar av arvodesaffären.

Oppositionen lämnade fullmäktigesalen i protest

Den politiska oppositionen i landstinget lämnade idag fullmäktigesalen i protest mot majoritetens hantering av arvodesaffären. Företrädare för majoriteten anser att oppositionen därmed inte tar politiskt ansvar.

Fortsatt stark ekonomi

Den kommunala ekonomin i Trosa är fortsatt stark. Den senaste prognosen pekar mot ett överskott i år på sex miljoner kronor. Det är fyra och en halv miljon mer än vad som budgeterats.

Kommunen går vidare med Stattköpet

Eskilstuna kommun går nu vidare med planerna på att köpa den utbrända Stattfastigheten.Eskilstuna Kommunfastigheters ledning fick igår uppdraget att fortsätta förhandla med ägarna för att först skriva en avsiktsförklaring, som sedan ska leda till ett köp.

Fortsatt hög arbetslöshet

Antalet arbetslösa fortsätter att sjunka i Sörmland, även om den fortfarande ligger på en hög nivå. Arbetslösheten var i slutet av september 14 500 personer, eller 8,7 procent, inskrivna vid Arbetsförmedlingen som arbetslösa eller deltagare i program med aktivitetsstöd, enligt Arbetsförmedlingen.

Klart vem som ska styra Flen

Socialdemokraterna, Alternativ 2000 och Vänsterpartiet har idag kommit överens om att regera Flens kommun den kommande mandatperioden. Uppgörelsen innebär också att Alternativ 2000 och Vänsterpartiet får en ordförandepost var. Fler detaljer i uppgörelsen presenteras vid en presskonferens senare idag.

Försvunnen kvinna hittad död

Den kvinna i 20-årsåldern, som varit försvunnen sedan igår, hittades under morgonen död inte långt från sittt hem i Ärla utanför Eskilstuna. Polisen misstänker inget brott, men utreder dödsfallet. Hon försvann igår eftermiddag och polisen satte i morse in hemvärnet i sökandet.

Öde Sveaplan byggs om

Sveaplan i Eskilstuna, som tidigare var ett välbesökt köpcentrum och lite av en entré till Eskilstuna centrum söderifrån, har på senare tid tappat mycket sin dragningkraft med en ofta öde parkering. Men kommunen vill bygga om området och tar därför ytterligare ett steg i de planerna.

Helikopter sätts in i sökandet efter försvunnen

Polis och helikopter har under natten sökt efter en kvinna i 20-årsåldern som försvann i Ärla utanför Eskilstuna igår eftermiddag. Men utan att hitta några spår efter henne. Nu på morgonen sätts hemvärnet in och sökandet med helikopter återupptas.

Volvo måste göra checklista över risker

Det finns brister i arbetsmiljön på Volvo i Eskilstuna, enligt Arbetsmiljöverket som därför kräver åtgärder. Bland annat måste företaget göra en checklista över de risker som finns med hängande föremål.

Psykiatrikliniken får kritik

Socialstyrelsen är kritisk till hur psykiatriska kliniken i Nyköping har skött ett fall, där en patient tog livet av sig i december 2008. Kritiken skjuter framför allt in sig på att kliniken inte i tillräckligt stor utsträckning har dokumenterat vad som har hänt i fallet.