Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Blekinge Län

blekinge Blekinge län kan bjuda på vacker natur, spännande historiska platser och massor av trevliga evenemang. Här är det nära till Europa och faktum är att både Danmark och Tyskland ligger närmare än till exempel Mälardalen. Landskapet varierar också innanför gränserna, du kan lika gärna bo nära havet som mitt inne i skogen, du kan bo i storstad eller i mindre byar. De som bor och jobbar i Blekinge kan pendla över hela länet på samma tid som det tar för en Stockholmsbo att ta sig till jobbet. I hela Blekinge bor det runt 150 000 invånare.

Söker du nyheter från Blekinge län? Vill du ha koll på det senaste, vilka politiska beslut som har tagits, om de där rånarna har blivit fasttagna eller vad som hände med dagiset som skulle läggas ned? Här hittar du alla nyheter från Blekinge, stora som små.

Strid om extraanslagen i dag

OLOFSTRÖM Kulturföreningarna i kommunen har i år sammanlagt 291 000 i bidrag från kommunen I dag ska kommunstyrelsen fördela ytterligare 250 000 av årets överskott.

Handlare växer i Hällevik ”– Många vill stödja de lokala butiksalternativen, men då krävs också att man får bra service. ” Jonas Robertsson, handlare

HÄLLEVIK Det storsatsas i lilla Hällevik. I februari flyttar Matöppet in i dubbelt så stora lokaler intill Antos och till sommaren öppnar café Fyra meter över havet i samma byggnad.

Klarar vården i Blekinge färre händer?

Landstingspartiet leder från och med igår landstinget i Blekinge. Total politisk enighet råder mellan styrande rödgröna partier och borgerliga oppositionspartier. Landstingsstyrelsen beslöt igår om anställningsstopp i hälso- och sjukvården. Det är inriktningen i handlingsplanen som har en kortsiktig och en långsiktig del.

Psykiatrin går på knäna i brist på specialistläkare KRIS I HELA LANDET //Ständig oro för säkerheten säger chefen

BLEKINGE Tre psykiatrer för vuxna och en för barn sökes per annons av psykiatrin i Blekinge.
– Fast det fattas fler. Vi kämpar för patientsäkerheten och för att den personal som ändå finns ska orka, säger psykiatrichefen Tina Möller.

"Se över LO:s band med S – diskutera delat ledarskap"

BLEKINGE Slacka på tamparna till LO och locka även in andra fackliga organisationer och grupper i S-hamnen, bejaka kunskap och forskning, modernisera partiorganisationen, diskutera ett delat ledarskap och håll en öppen utfrågning med samtliga kandidater.

Fortsatt gratis parkering för miljöbilar

KARLSHAMN Det blev inget beslut om att avskaffa gratisparkering för miljöbilar.
Nya uppgifter från moderaten Per Erlandsson bidrog till att den folkvalda församlingen skickade tillbaka ärendet för vidare utredning.

Nyuppsatt glastak brast av tunt lager snö

RONNEBY Skärmtaken vid entréerna till trapphusen på Hjorthöjden sattes upp i somras.
Nedfallande blötsnö fick ett av taken att gå sönder i söndags och fler är på väg att brista.
Felkonstruktion kan vara den bakomliggande anledningen.

Fem miljarder blåser liv i vindkraftspark

NOGERSUND Blekinge offshore AB är ett steg närmare att genomföra sina planer på 500 vindkraftverk i Hanöbukten. Nu går några av Sveriges största företag in i projektet. Fem miljarder kronor i investering är därmed tryggade.

Oppositionen kräver rimlig mötesersättning

OLOFSTRÖM – I Margaretha Olssons uttalande om de delade meningarna i arvodesfrågan framställs oppositionspartierna som giriga.
– Vi påstås vilja höja våra arvoden men det är en grov missuppfattning. Däremot vill vi inte få våra arvoden halverade, vilket liggande förslag till beslut föreslår.

Uppsägningar på Ragn-Sells – flyttar till Kallinge

KARLSKRONA – Vi hade gärna varit kvar i Karlskrona, och gärna då i hamnläge på Verkö, men tyvärr kunde inte kommunen erbjuda oss någon plats.
Beklagar nu Magnus Ivansson när han flyttar Ragn-Sells från oljehamnen i Karlskrona till Kallinge.

Kylan stoppar ridhusbygget

OLOFSTRÖM På måndag ska renoveringen av ridhuset i Olofström dra igång. Det var i alla fall så det var tänkt.
Men jobbet riskerar bokstavligt att frysa inne.
– Blir det inte mildare väder så blir det svårt, det känns lite oroligt just nu, säger Håkan Håkansson på samhällsbyggnadskontoret.

Tummen upp för Knut Hahnskolan

RONNEBY Vid en inspektion i våras krävde Skolinspektionen att Knut Hahnskolan skulle vidta åtgärder för att kvalitetssäkra betygssättningen.
Efter att gymnasieskolan nu gjort detta får man tummen upp av myndigheten.

Utskälld gatuchef: ”Vi har inga möjligheter till finlir”

KARLSKRONA – Vi får klä skott för det mesta just nu; röjningar som i själva verket är Trafikverkets eller fastighetsägarnas ansvar.
– Jag tycker vi gjort en snabb och överlag bra insats, och än har vi ork om det kommer mer. Även om pengarna är slut.

Tjärö bygger ut för konferensgäster

TJÄRÖ Satsningarna på Tjärö fortsätter. En ny konferensanläggning, som ska rymma 150 gäster, är under uppförande och en ny och större båt är på gång.
– Anledningen till att vi bygger är att det är sådant tryck från de som vill ha konferensmöjligheter, berättar Madeleine Lilliehöök vd för Tjärö Restaurang Marina AB.

Sjukhuset vill stänga tryckkammarvården

BLEKINGE Sjukvården i Blekinge lägger ner all tryckkammarbehandling om inte Försvaret tar på sig en större kostnad.
– Jag tvivlar på att beslutsfattarna inser konsekvenserna för alla patienter med svårläkta sår och sviter av strålbehandling mot cancer, säger intensivvårdsläkaren Dag Benoni.

FC Köpenhamn vill ha kvar Antonsson

KÖPENHAMN FC Köpenhamn vill ha kvar Mikael Antonsson ytterligare säsonger.
– De har börjat att diskutera med min agent.

Målar för regnskogen

KARLSHAMN Med färg och penslar kan man skapa nya världar. Men också förändra världen utanför målarduken.
18-åriga Jessica Karlsson säljer målningar till förmån för regnskogarna.

Hjärtproblem stoppar Patrick Serwanga från spel

RONNEBY Krif Hockeys back Patrick Serwanga har beordrats vila.
Hans hjärta sa ifrån under matchen mot Vimmerby.
– Det kändes inte alls bra, säger han.

Jublande glada Ronnebysystrar till final

RONNEBY För andra året i följd har ett band från Ronneby kommun chansen att ta hem hela Dansbandskampen.
Det står klart efter att CC&Lee fått flest röster och således blivit jokrarna som går till finalen.