Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Sölvesborg

Nyheter från Sölvesborg i Blekinge

Sju motioner från N-G Berg samma dag

Samordnade och övergripande ordningsregler i kommunens skolor. Det kräver Nils-Gunnar Berg (M) i en av de sju (!) fullmäktigemotioner som han lämnade under gårdagen.

Länsstyrelsen vidhåller: Inga allvarliga brister på minkfarmerna

Efter att de 14 anmälningarna mot minkfarmer i Sölvesborg kommit in har polisen nu kontaktat länsstyrelsen. De vidhåller att de inte hittat några allvarliga brister.

Maskerade män rånade sovande pensionär

Mitt i natten vaknade 67-åringen upp i sin säng. Bredvid honom stod två maskerade män med kofot och vad som liknade en pistol. Rånarna tog hans kontokort och kod.

Spänningsdödarna besökte Sölvesborg

SVT:s vallokalsundersökning beskriv ofta som valvakornas stora spänningsdödare.
I går besöktes Sölvesborg och nästan alla tillfrågade ville vara med.

Dömd för brott i tre kommuner

För våld mot tjänsteman, olovlig körning samt rattfylleri döms en 27-årig man, boende i Sölvesborgs kommun, till villkorlig dom i kombination med 50 timmars samhällstjänst.

150 förhör hållna efter flickmordet

Polisutredningen efter mordet på den 17-åriga Sölvesborgsflickan drar ut på tiden.


Hittills har omkring 150 förhör hållits och mycket arbete återstår innan det är dags för åtal.

Rånades i sitt hem i natt

En man blev i natt rånad i sitt hem.

Två maskerade män bröt sig in genom dörren och hotade med pistolliknande föremål.

Det var vid tre-tiden natten mot torsdagen som mannen blev rånad i sitt hem i Sölvesborg. Två maskerade och för honom okända män ska ha brutit upp mannens dörr. Genom att hota med kofot och pistolliknande föremål tvingade de sedan till sig mannens bankomatkort.

83-åring åtalas av rökande granne

Cigaretten släcktes, men en rättsprocess blossade upp i dess efterföljd. En 83-årig sölvesborgare åtalas nu för att ha hällt vatten över sin nikotinberoende granne.

Många ville lyssna på Mikael Wiehe

Nästan 450 personer var på plats i Slottslängorna i Sölvesborg när Mikael Wiehe bjöd på 90 minuter lång underhållning i går kväll.

14 minkfarmer på Lister har polisanmälts

Ingenting hände efter länsstyrelsens besök på minkfarmerna, tills i går. Då polisanmälde organisationen Djurens Rätt 14 minkfarmer i Sölvesborg.

Straffad för nyårsbråk

Straffet blev villkorlig dom samt 50 timmars samhällstjänst för den 34-årige man som döms för misshandel i en bostad på Lister under nyårsnatten.

Bensinsnattare fångad av övervakningskamera

Hon tankade bilen, men trodde att föraren som hon inte kände skulle betala. Den versionen tror inte tingsrätten på och dömer den 31-åriga kvinnan för snatteri.

20-åring dömd för våldtäkt även av hovrätten

20-åringen dömdes till fängelse i ett och ett halvt år för en våldtäkt under Sweden Rock festival. Efter överklagan från mannen har nu hovrätten fastställt tingsrättens tidigare dom.

Hotade döda två poliser

Med kniv högg 36-åringen mot poliserna och hotade samtidigt att döda deras familjer. Nu åtalas han för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Inbrott och skadegörelse bland sjöbodar

Sex sjöbodar utmed Thure Carlssons väg utsattes natten till fredagen för inbrott och skadegörelse.

Nu ska de rädda räddas som räddas kan

Hur ska de rädda sölvesborgarna räddas? Trots att den massiva inbrottsvågen tycks ha avstannat är känslan av otrygghet stor.

Fler biljetter till Mikael Wiehe

Intresset för Mikael Wiehes framträdande i Slottslängorna i Sölvesborg på onsdag kväll är så stort att arrangörerna nu släpper ytterligare 100 biljetter.

Centern kämpar för cykelvägar och torghandel

Vid en borgerlig valseger lovar Centerpartiet att kämpa för en omfattande utbyggnad av cykelvägarna till och från centrala Sölvesborg, från såväl Lister som de norra kommundelarna.

33-åring bråkade med poliser

Den 33-årige mannen gjorde våldsamt motstånd när poliserna skulle omhänderta honom i samband med en julfest på Astrakanvägen.

Framgång för klagande markägare

De två markägare på Listerlandet som haft kravet att göra en mycket kostsam markundersökning hängande över sig befrias nu från detta.
Miljödomstolen anser att det tidigare myndighetskravet var alldeles för hårt.