Visa endast rubriker

36-åring häktad för mord

36-åringen, som misstänks för mordet på en 17-årig flicka från Sölvesborg, häktades i dag av Växjö tingsrätt.

Han är på sannolika skäl misstänkt för mord.

Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar i polishuset i Växjö.
Mannen har erkänt att det är han som orsakat 17-åringens död.
Men han medger inte att det handlar om mord.
Flickan hittades död vid 23.30 tiden i torsdags kväll i ett skogsparti i trakterna av Lindshammar, på gränsen mellan Kronobergs och Jönköpings län.
36-åringen har i tidigare förhör förnekat att det är han som dödat henne men han greps redan innan kroppen hittats på torsdagskvällen och anhölls senare samma natt misstänkt för mord.
En granne berättar för Smålandsposten att han under torsdagen såg när flickan kom till 36-åringens bostad i Norrhult. Han berättar också att han en stund senare, vid 17-tiden på eftermiddagen, sett hur den misstänkte backade upp sin bil mot källartrappan.
– Men jag har inte hört någonting från hans lägenhet. Jag spelade musik, säger grannen.
Polisens tekniker sammanställer nu det material som säkrats där 36-åringen greps, på fyndplatsen och i hans lägenhet i Norrhult.
Mordet har fått stor uppmärksamhet, inte minst på Internet. Bakgrunden till att 17-åringen och 36-åringen träffades ska ha varit att hon drömde om en karriär som modell och att han utgett sig för att vara modefotograf.
I ett pressmeddelande skriver Kronobergspolisen att man nu är angelägen om att komma i kontakt med personer som kan lämna upplysningar eller tips i utredningen.