Visa endast rubriker

Volvo PV anställer 90 i Olofström

Volvo Personvagnar i Olofström anställer ytterligare ca 90 medarbetare till produktionen i Olofström och ett tiotal medarbetare till pressverket i Göteborg.

I Olofström kommer hälften av de ca 90 medarbetarna rekryteras som visstidsanställningar och hälften rekryteras från bemanningsföretag. I pressverket Göteborg erbjuds visstidsanställningar. De nya medarbetarna anställs för perioden juni till december 2010.
– Produktionsvolymerna under kvartal 3 och 4 i år innebär att vi behöver förstärka organisationen inom produktion och logistik, dels med visstidanställda, dels med inhyrd personal från bemanningsföretag, säger platschefen Geert Bruyneel.
Beslutet innebär att Volvo Personvagnar i Olofström tillämpar samma bemanningsstrategi som övriga delar av tillverkningen inom Volvo Personvagnar enligt de centrala överenskommelser som finns mellan företag och fack.
– Sammantaget är det ett mycket positivt besked vi kan ge. Vi kan nu växa igen efter en svår tid i företaget och utveckla vår konkurrenskraft till gagn för såväl Volvo Personvagnar som för Olofström som produktionsort, säger Geert Bruyneel.