Visa endast rubriker

Nu är tredje Jazzbridgefestivalen igång

Sångerskan Anna Sise framförde en personlig hyllning till sin stora förebild när hon tillsammans med sin kvintett intog scenen i Folkets Hus i går kväll.

Innan hon nådde fram hade hon suttit fast i en bilkö på E4:an under två och en halv timme på grund av en trafikolycka.
– Men nu är vi äntligen här, sa hon och möttes av varma applåder från publiken.
Men inledningen på den tredje Jazzbridgefestivalen i Blekinge innehöll mer dramatik.
Sångerskan Therese Wihlborg fick ställa in på grund av sjukdom, likadant var det med kvällens konferencier Ted Bergdahl.
Men sångerskans musiker, Carl Karlsson från Karlshamn och Jakob Olsson från Mjölby fanns där, och tillsammans bildade de gitarrduon Think Twice.
– Ja, de fick tänka till en gång till, säger Urban Hansson, jazzklubbens ordförande, som tillsammans med Pergunnar Carlsson från Musik i Blekinge ryckte in som konferencierer istället.
Festivalen inleddes med Think Twice inne i First Hotels mer intima miljö. Därefter var det dags för publiken att vandra in i Folkets Hus där Anna Sise med sin kvintett intog scenen.
Tillsammans bjöd de på konserten Fine and Mellow, Anna Sises personliga hyllning till sin stora förebild, Billie Holiday. Tillsammans med Martin Sjöstedt, Kenji Rabson, Moussa Fadera, Karl Olandersson och Johan Högman varvade hon de välkända låtarna med små korta betraktelser och berättelser från sångerskans liv.
Under festivalens två dagar kommer publiken att få möta ett brett musikutbud.
– Det blir något för alla, säger Urban Hansson. Vi vill på olika sätt bygga broar och nu, när vi är inne på den tredje festivalen, är det här en tradition. Nästa år träffas vi i Ronneby.
Senare under kvällen framträdde även Janne Mårtenssons Trio, jazzlegenden Hayati Kafe och DUJO Brazil.
I dag lördag inleds festivalen med en lunchkonsert på Liljas Café, där Jazz Generations och The Swing Five framträder.