Visa endast rubriker

Misshandel och fylla bland minderåriga

Under fredagskvällen var centrala Sveg fullt med fulla ungdomar. Två killar blev misshandlade, ett fönster blev krossat och flaskor och burkar slängdes på gatorna. Under natten mot lördagen var det mycket ungdomar och fylla i farten i Sveg. Två unga killar blev misshandlade på gatan i centrala Sveg av ett gäng med killar i 17-21-årsåldern. Killarna fick slag med knytnävar i ansiktet och blev skallade. De klagade på smärtor i näsa, panna och öron och blev förda till hälsocentralen i Sveg. Personerna i gänget kändes igen av killarna.
Tyvärr är det många som bor själva i Sveg. De är inte mer än 16 år när de börjar gymnasiet. Det drar till sig otroligt mycket folk om någon har en fest, säger Tina Lindsjö vid Härjedalspolisen.
På flera olika ställen i Sveg var det ungdomar som hade fest och även ute på gatorna och vid Statoil drog minderåriga runt och drack alkohol.
Polisen berättar att ungdomarna bar på stora kassar med alkohol och baginbox-vin.
Vi är bekymrade att det är så många ungdomar som drar runt på byn och dricker. De verkar uttråkade och har ingen samlingsplats. Då blir det lätt bråk. Man undrar hur mycket koll föräldrarna har på sina barn, säger hon.
Det var många ungdomar från andra byar i Härjedalen som var här, de verkar komma till Sveg för att mucka bråk, säger Tina Lindsjö.