Visa endast rubriker

warning: Creating default object from empty value in /data/0/5/0509a8f6-7255-4632-ab0f-a5dee1d92ed7/nyheteronline.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Jönköpings län

jönköping Jönköpings län kan bjuda på mängder av charmiga smultronställen och en underbar natur. Här finns också en spännande historia med lämningar från ett flertal olika epoker. Bara fornlämningarna uppgår till 20 000. I Vättern ligger Visingsö där ett antal svenska kungar bodde under medeltiden. Det finns många kända byggnader i länet som Tändsticksmuseet i Jönköping, Hyltens metallvarufabrik i Gnosjö och Gripenbergs slott. Jönköpings län i södra Sverige omfattar landskapet Smålands nordvästra del. I länet bor över 300 000 invånare och residensstaden är Jönköping. Länet, och framför allt Jönköping, är en expansiv stad med en raskt ökande befolkning. Näringslivet präglas av mångfald, starka nätverk och entreprenörskap.

Här hittar du nyheter från Jönköpings län, både från lokala tidningar och från rikstäckande tidningar. Du hittar nyheter från Jönköping inom sport, kultur, politik, olyckor, brott, samt mycket mer, allt samlat på ett och samma ställe.

Miss sabbade för Centerpartiet

Det är fortfarande oklart vilka som ska styra Vaggeryd. Centerpartiet har ju avgörandet i sin hand och skulle bestämt sig på ett möte i går kväll.

Gislaved slog Mörrum hemma

Gislaved vann hemma över Mörrum. Slutsiffrorna skrevs till 7-3.

Budgetförslag gläder hjälporganisationer

Nu kan gåvorna till hjälparbete öka för de idella föreningarna. För regeringen vill att privatpersoner ska kunna göra avdrag i deklarationen för sina gåvor. Det kan betyda många miljoner till biståndsorganisationer i länet.

Servettringar fall för polisen

Två servettringar av elefenben lämnades in till en secondhandbutik i Jönköping.Nu har den som lämnade in ringarna polisanmälts.

Rekordresultat - men ingen skattesänkning

Trots att den ekonomiska krisen precis blåst över, ser 2010 ut att bli ett bra år ekonomiskt för många av länets kommuner. Habo kommun till exempel går mot ett rekordresultat på 18,5 miljoner i år visar en ny prognos.

Fyra män greps efter kapellskärning

Polisen grep i natt fyra män som misstänks för att ha skurit sönder kapellet på en latsbil och stulit gods. Det hände vid en fordons- och förarkontroll på en rastplats söder om Jönköping.

Offer för minken

Familjens tama kanin blev offer för en av de utsläppta minkarna. Nu rasar familjen mot de som släppt ut minkarna.

Ruskade om sonen - döms till böter

Efter tre timmars väntan i kön för influensavaccin tillsammans med sina barn tog pappan tag i sin sjuårige son och ruskade om honom. För det ska han betala 3 000 kornor i böter för ofredande.

Minkar även i Gnosjö

Nu syns många minkar även i Gnosjö kommun. Detta sedan många minkar släppts ut i grannkommunen Vaggeryd.

Här fortsätter allt som vanligt

Nu är det i praktiken klart med styret i Habo. Det blev efter valet en tämligen odramatisk historia, där moderaten Thomas Werthén fortsätter som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande och regerar vidare med de borgerliga partierna.

Tavlan stannar i Tranås

Nu har Tranås kommun bestämt sig! Dom köper tavlan "pinnstolsfabriken" av Folkets hus-föreningen.– Den berättar en historia som vi tycker är väl värd att ta vara på.

Fortsätter regera Sävsjö

De tappade visserligen i valet, men när makten fördelats i Sävsjö står det klart att Stefan Gustafsson (KD) fortsätter styra kommunen.

Kor och hästar i fallfärdig lada

När Länsstyrelsen besökte gården i början av september visade det sig att ligghallen där djuren kan söka skydd mot väder och vind kan kollapsa när som helst. Inne i ladugården finns stora hålor och trasig inredning som kan skada djuren.

Nio lag blir åtta- färre slutspelsmatcher

Knappt har Vetlanda hunnit ta av sig guldhjälmarna förrän det är dags att fokusera på nästa säsong. Nu är det klart hur reglerna kommer att se ut nästa speedwaysäsong.

Fördubblat antal lediga jobb

Arbetsmarknaden i länet fortsätter att förbättras, även om arbetslösheten fortfarande ligger på på närmare sex procent. Dessutom fördubblades antalet lediga jobb.

Dagsböter efter MC-olycka

En man i 65-årsåldern dömdes igår till dagsböter efter en trafikolycka i Vetlanda för ett år sedan, en olycka där en motorcyklist skadades svårt.

Erkänner brister i valet

Efter klagomål mot hur röstningen i årets val gick till i Ängs skola, medger nu valnämnden att det fanns brister.

Soldaters agerande utreds

En utredning ska klarlägga bakgrunden till att ett 20-tal soldater sjukskrev sig och avbröt en övning med insatsstyrkan Nordic battle group i Eksjö förra veckan.

Hjalmarsson stängs av två matcher

Chicagobacken Niklas Hjalmarsson, från Russnäs utanför Eksjö, stängs nu av i två matcher efter att han tacklat Buffalos Jason Pominville så hårt in i sargen att han fick hjärnskakning.

Stor efterfågan på päls

Trots att minkfarmarna i länet den senaste tiden utsatts för attentat från djurrättsaktivister och tusentals minkar släppts ut, så är det goda tider för pälsnäringen.